Kaza, dün saat 22.00 sıralarında, Aydın-Çeşme Çevreyolu Yıldız Mahallesi mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Buca'dan Aydın yönüne giden Ramazan Çoksever’in kullandığı 35 DHL 94 plakalı otomobile arkadan gelen Ö.Y. yönetimindeki 06 PTL 82 plakalı soda şişesi yüklü kamyonet çarptı. Çarpmanın şiddetiyle kamyonetin önünde sıkışan araç bir süre ilerledikten sonra kamyonetle birlikte durdu.

2 kişi olay yerinde öldü

Hurdaya dönen otomobilde arkada oturan Resime Çoksever (24) ve teyzesinin kızı Gülizar Pat (44) olay yerinde hayatını kaybederken otomobil sürücüsü Ramazan Çoksever, oğlu H.Ç.(5) ve Mestan Pat (45) yaralandı. Kazayı görenlerin durumu bildirmesi ile gelen sağlık ekipleri, yaralıları ambulans ile Gaziemir Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Burada yapılan ilk tedavinin ardından ağır yaralanan H.Ç. ile Mestan Pat, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Sürücü alkollü çıktı

Kazadan yara almadan kurtulan kamyonet sürücüsü Ö.Y.’nin yapılan kontrolde 0.93 promil alkollü olduğu ortaya çıktı.

Jandarma tarafından gözaltına alınan sürücü Ö.Y.'nin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Bir çocuk annesi Resime Çoksever'in 4 aylık hamile olduğu, yaklaşık 4 ay önce de eşi Ramazan Çoksever ile ev aldıkları öğrenildi. İki ailenin, Mestan Pat ve Gülizar Pat çiftinin Söke'deki büyük kızlarını ziyaret ettikten sonra bir süre orada kalan küçük kızlarını alıp İzmir'e getirmek için yola çıktıkları, ancak gidiş yolunda talihsiz kazanın yaşandığı bildirildi.

Kazada hayatını kaybeden Gülizar Pat ile Resime Çoksever'in cenazelerinin memleketleri Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Balabancı köyünde defnedileceği öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr