İzmir'de dün gece, bu sabaha kadar cadde ve sokaklarına asılan afişleri CHP'li gençler, parti yöneticileri ve ilçe başkanları topladı. Afişlerin üzerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kulaklarına mantar tıkanmış şekilde karikatürize edilerek altına 'Ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Küfür etme İzmir istemiyor', 'Küfür etme istifa et. İzmir seni istemiyor' diye yazıldı. Bu afişler, ayaklı panolara kondu, duvarlara yapıştırıldı. İzmir'de başta CHP'li gençler olmak üzere il başkanı, yöneticileri ve ilçe başkanları sabaha kadar 30 ilçede sokak sokak gezerek afşi topladı. Afişler özellikle Yeşildere, Üçyol'da yoğunlaştı. Afiş asanlar ile CHP'liler arasında adeta kovalamaca oldu.

"AFİŞ ASANLAR AKP İL BİNASI'NA SIĞINDI"

CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, afişleri asanların AK P İzmir il binasına sığındıklarını öne sürerek, şöyle dedi:

"Yevmiye ile tutulduklarını söyleyen ve pankart asımını gerçekleştiren kişilere sorduğumda sorumlu olarak 30 yaşlarında AKP' li bir arkadaşı işaret ettiler. Sorumlu kişi ile konuşmak için seslendim telefon ile birilerine bilgi veriyordu. Tekrar seslendiğimde korkup kaçmaya başladı. Ben de arkasından koşmaya başlayınca şahıs korkudan AKP İl binası arkasındaki polislere sığındı. Afişleri taşıyan iki araçtan birisi kaçtı. Diğer 35 V .... plakalı araçtaki tüm afişleri topladık. Parti Meclisi üyemiz olan Avukat Sevda Erdan Kılıç ile emniyet müdürlüğüne de ifademizi verdik. Kendi ahlaksızlıklarını örtmek için Genel Başkanımızı karalamaya yönelik başlatılan bu alçakça iftira kampanyasına geçit vermeyeceğiz. CHP'liler olarak Genel Başkanımıza sonuna kadar sahip çıkacağız."

"BİZ BİR KAMYON TOPLADIK EMNİYET BİR TANE TOPLAMADI"

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel de Kılıçdaroğlu'na hakaret içeren afişlerin toplatılmasıyla uğraştıklarını bu konuda İzmir Valiliği ve İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün bir şey yapmadığını araçların plakalarını verdikleri halde kendileri bir kamyon dolusu afiş toplarken emniyetin bir afiş bile bulamadığını söyledi. Yüksel, şöyle konuştu:

"Hakaret içeren afişleri dün akşam saatlerinden itibaren metropoldeki bütün ilçeler asmaya çalıştılar. CHP Genel Sekreteri, İzmir Valisi ile görüştüğünde 'olur mu öyle şey' diyerek hareket geçeceğini söyledi. Ama biz gece yarılarına kadar hiçbir Emniyet mensubunun buna müdahale etmediğini gördük. İzinsiz imzasız hakaret içeren yasak afişleri bizzat biz topladık. Emniyet, plakası bizde olan araçlara ulaşamadıklarını söyledi. İpe un seren açıklamalar yaptılar. Sabaha karşı savcı, mevcutlu bir şekilde bu afişleri kendilerine getirilmesini söyledi. Biz de Valilik ve Emniyet'ten şikayetçi olduk. Biz bir kamyon topladık emniyet bir adet veremedi."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr