Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ dahil yüzlerce kişinin sahte delil ve gizli tanık ifadeleriyle gözaltına alınıp, tutuklandığı Ergenekon davasının firari hakimi Sedat Sami Haşıloğlu'nun, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in akrabası olduğu ortaya çıktı.
2008-2014 yılları arasında Silivri Cezaevi'nde Ergenekon Davasına bakan ve tutuklu sanıklara mahkeme salonunda " Otur yerine lan" diye hitap ederek adını duyuran dönemin Özel Yetkili İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi Üye Hakimi Haşıloğlu ile Fetullah Gülen'in akrabalık ilişkisi, FETÖ'nün yargı ayağına yönelik İzmir'de hazırlanan iddianameye girdi.

BÜYÜĞÜMÜZÜN TALİMATI

İzmir 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, daha önce Silivri Adliyesi'nde hakim olarak görev yapan 'Adem ' kod adlı gizli tanığın çarpıcı ifadelerine yer verildi. Yüksek yargıdaki FETÖ mensubu hakim ve savcıların sivil abilerden talimat alarak karar verdiğini anlatan gizli tanık Adem, Erzurumlu firari hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun bizzat FETÖ'nün talimatıyla Ergenekon Davasına atandığını söyledi.
FETÖ elebaşının Ergenekon Davasına çok önem verdiğini belirten gizli tanık "Bir örgüt imamı Sedat Sami Haşıloğlu'ndan bahsederek 'Saygıdeğer büyüğümüzün akrabasıdır.
Büyüğümüz Ergenekon davasına ne kadar önem verdiğini göstermek için bizzat bu şahsın görevlendirilmesini istemişti' dedi" ifadesini kullandı.

KOMUTANA DAVA AÇ

FETÖ'cü hakim ve savcıların yargısal yetkilerini, örgüt içinde hiyerarşik olarak kendilerinden üstte olan sivillerden aldıkları talimatlar doğrultusunda kullandıklarının vurgulandığı iddianamede, ilginç ayrıntılara yer verildi.
İddianameye göre Ağustos 2010'da FETÖ'cü Kurmay Albay Hamza Celepoğlu'nun yerine İstanbul'a Jandarma Alay Komutanı olarak atanan Kıdemli Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu'na dava açılması talimatını bizzat Fetullah Gülen verdi. Bu dava sebebiyle generallik sırasında olmasına rağmen terfi edemeyen Kurtoğlu yerine Hamza Celepoğlu tuğgeneral oldu. Adana Jandarma Bölge Komutanı olarak atanan Celepoğlu, MİT tırlarına yapılan şaibeli operasyonların talimatını veren komutan olarak adını duyurdu.

OTUR LAN YERİNE!

FETÖ'nün Erzurum Bölge İmamı olduğu belirtilen firari hakim Sedat Sami Haşıloğlu, Ergenekon duruşmalarında yaptığı çıkışlar ve yorumlarla Türkiye gündemine oturmuştu. Ergenekon'un kasası olmakla suçlanan ve cezaevinde kansere yakalanan Kuddisi Okkır'ı ölüm döşeğindeyken bile hastaneye sevk etmeyen Haşıloğlu için Ergenekon sanıkları reddi hakim talebinde bulunmuştu. Bir gizli tanığın kendilerine küfür etmesine isyan eden Ergenekon sanıklarının itirazlarına "Otur lan yerine" diye bağırarak cevap veren Haşıloğlu hakkında HSYK'da yolsuzluk dahil 65 ayrı soruşturma dosyası olduğu ortaya çıkmıştı. (Yeni Asır)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr