Dün hükümeti oluşturan koalisyon partileri arasında ve muhalefet partileriyle yapılan bir dizi görüşme sonunda Başbakan Sigmundur David Gunnlaugsson’un başbakanlık görevini hükümetin Balıkçılık Bakanı Sigurdur Ingi Johannsson’a devretmesi kararı çıktı.

Kamuoyu yoklamalarında en büyük parti olarak öne çıkan Korsan Partisi lideri koalisyon hükümeti ile yaptıkları görüşmeler sonunda sonbaharda erken seçime gidilmesi konusunda anlaştıklarını açıkladı.
Dün gün boyunca hükümet krizi ve İzlanda Başbakanı Sigmundur David Gunnlaugsson’un siyasi geleceği ile ilgili çelişkili açıklamalar yapılmıştı. İlk önce Başbakanlık Konutu’ndan Sigmundur David Gunnlaugsson’un istifa ettiği haberi duyurulmuş, daha sonra bu haber yalanlanmıştı. Dün akşam geç saatlerde ise koalisyon hükümeti sözcüsü, Sigmundur David Gunnlaugsson’un başbakanlık görevini Balıkçılık Bakanı Sigurdur Ingi Johannsson’a devrettiğini açıkladı. Hükümette ise önemli bir değişikliğin olmayacağı belirtiliyor.

Yapılan açıklamalar ise İzlanda Başbakanı Sigmundur David Gunnlaugsson’un siyasi geleceğinin ne olacağı konusuna açıklık getirmedi. Sigmundur David Gunnlaugsson’un siyaseti tümüyle bırakıp bırakmayacağı, parlamentoda yer almaya devam edip etmeyeceği soruları ise cevapsız kaldı.
Muhalefet partileri ile halk ise alınan kararın yeterli olmadığını hükümetin toptan istifa etmesi gerektiğini söylüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr