EURO 2016 F Grubu son maçında İzlanda, Avusturya'yı 2-1 devirdi ve 5 puanla ikinci sırada üst tura yükseldi.

Gruptan çıkma şansı bulunan tarafların karşılaşmasına iyi başlayan İzlanda oldu. Henüz 2. dakikada kısa paslarla topu rakip kaleye taşıyan İzlanda'da kaleyi tam karşıdan gören bir noktada topu önünde bulan Johann Gudmundsson, ceza sahası dışından sol ayağıyla çok sert vurdu ancak top iki kale direğinin birleştiği yerden oyun alanına geri döndü.

İstekli oyununu sürdüren İzlanda çok geçmeden öne geçmeyi bildi. Sağ kanattan kullanılan taç atışı sonrasında ceza sahası içinde yükselen Kari Arnason kafayla aşırdı, penaltı noktası üzerinde topu önüne alan Jon Bödvarsson dönüp vurdu ve topu kalecinin sağından filelere göndererek 18. dakikada ülkesini öne geçirdi.

Devrenin sonlarına doğru Avusturya beraberliğe çok yaklaştı. 36. dakikada Ari Skulason, ceza sahası içinde David Alaba'yı kolundan çekip indirince ve hakem Szymon Marciniak penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanmak için topun başına gelen Aleksander Dragovic'in şutunda top sağ direğe çarpıp auta gitti.

İlk 45 dakika tek golle sonuçlanırken ikinci yarıya atak başlayan bu kez Avusturya oldu. Kırmızı beyazlılar 60. dakikada maça eşitliği getirmeyi bildi. Orta alanda David Alaba'dan aldığı pasla hareketlenen Alessandro Schöpf rakibinden şık bir çalımla sıyrıldı, ceza sahasına girer girmez sol ayağıyla vurdu ve top ağlara gönderdi.

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde Avusturya üstünlük için yüklense de ataklar skoru değiştirmeye yetmezken maçta son sözü söyleyen İzlanda oldu. Maçın duraklama anlarında tüm hatlarıyla rakip kalede gol arayan Avusturya takımı arkada büyük boşluklar verirken sağ kanattan ceza sahasına kadar ilerleyen Elmar Bjarnason'un pasında arka direkte bomboş pozisyonda topla buluşan Arnor Traustason topu ağlara gönderdi.

Bu sonucun ardından Avusturya 1 puanla kupaya veda ederken İzlanda 5 puanla adını bir üst tura yazdırdı. Tarihinde ilk kez katıldığı turnuvada son 16'ya kalma başarısını gösteren İzlanda'nın rakibi İngiltere oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr