UEFA Avrupa Ligi'nde Braga-Fenerbahçe maçının hakemi Ivan Bebek bu kez Hırvatistan'ı karıştırdı. Sarı-lacivertli camianın, takımın Avrupa dışında kalmasının sorumlusu olarak gösterdiği Hırvat hakemin, kupa yarı final maçına atanması Hajduk Split'i kızdırdı.

Hırvatistan Kupası yarı final ilk maçında Dinamo Zagreb, Hajduk Split'i deplasmanda 2-0 mağlup etti. Bu maçın başkentte oynanacak rövanşı için Hajduk ekibi, futbol federasyonuna başvurarak karşılaşmaya yabancı hakem atanmasını talep etse de, bu istekleri geri çevrildi.

Hırvatistan Futbol Federasyonu, kritik karşılaşma için gerekli görevlendirmeyi dün gerçekleştirdi ve finale çıkacak takımı belirleyecek maça, Hajduk Split'in istemediği isimlerden Ivan Bebek'i atadı. Yine iki takım arasında 2012-13 sezonunda oynanan maçın son dakikalarında Ivan Bebek'in kendilerinin bariz penaltısını vermediğini belirten Hajduklular, o tarihten bu yana deneyimli hakemin maçlarına verilmesini istemiyordu.

KENDİSİ İÇİN FIRSAT MAÇI

Ancak federasyon Hajduk Split'in bu isteğini dikkate almayarak, bu akşam oynanacak maç için Ivan Bebek'i görevlendirdi. Bu karar Split ekibini kızdırdı. Mavi-kırmızılı ekip bu karara tepki gösterirken, Hırvat basını da bu atamayı Braga-Fenerbahçe maçı üzerinden gördü. Ivan Bebek'in yoğun eleştiri aldığı Avrupa Ligi karşılaşmasının ardından, bu maçla tekrar kendini kanıtlama fırsatı yakaladığı yorumları yapıldı. (Milliyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr