CEV Denizbank Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü Halkbank ve Cucine Lube Civitanova arasında oynanacak 6'lı Final rövanş maçı öncesi şok bir gelişme yaşandı. İtalyan kulübü terör olayları nedeniyle Ankara'ya gelmek istemediklerini açıkladı.

Ankara'daki bombalı saldırının ardından geçen cumartesi İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısı sonrası İtalyan kulüp temsilcilerinin CEV'e (Avrupa Voleybol Konfederasyonu), Halkbank ile oynanacak rövanş maçının Avrupa'daki tarafsız bir sahada oynamak için başvurduğu ortaya çıktı.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Habertürk'e yaptığı açıklamada, müracaat yazısının kendilerine ulaştığını belirterek, "İtalyan kulübü, CEV'e başvurarak maçın tarafsız sahada oynanmasını istemiş. Bu yazı cumartesi günü elimize ulaştı. Bizim federasyon olarak duruşumuz bellidir. Ankara, dünyanın tüm başkentleri kadar güvenlidir. Kendilerine her türlü güvenceyi verdik. Bu isteği yerine getirmek teröre prim vermek olur. Emniyet yetkilileriyle de konuştuk. Bize her türlü güvenlik önleminin alınacağına dair garanti verdiler. Bunları CEV'e de ilettik" ifadelerini kullandı.

Maçın tarihi ve yeri daha önceden belirlendiği için son kararı CEV'in vereceğini belirten Mutlugil, "Şu anda alınan resmi bir karar olmadığı için maç planlandığı gibi oynanmak zorunda. Eğer rakip gelmezse ceza alır ve turu Halkbank geçer. Ancak CEV'in maçın oynanacağı yeri değiştirme veya maçı erteleme yetkisi var. Biz gerekli yanıtı ve güvenlik konusunda alınacak tedbileri kendilerine ilettik. Bundan sonrası beklemek olacak" diye konuştu.

Civitanova ile Halkbank arasında İtalya'da oynanan ilk maç 3-2 evsahibinin üstünlüğü ile sona ermişti. Başkent ekibi, çarşamba günü oynayacağı maçta 3-0 ve 3-1'lik galibiyetlerde turu geçen taraf olacak. 3-2 de ise altın set oynanacak ve 4'lü finallere gidecek takımı bu set belirleyecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr