İtalyan gazetelerinin baş sayfadan verdiği habere göre Bangladeş asıllı bir ailenin14 yaşındaki kızı ev içindeyken başını örtüyor ancak dışarı çıkınca baş örtüsünü çıkarıyor.

Kızının okula başı açık şekilde gittiğini öğrenen anne ceza vermek ve başını örtmeye zorlamak amacıyla çocuğun saçlarını tamamen kazıdı.

Okula saçları kazınmış halde gidince öğretmenlerinin sorularıyla karşılaşan 14 yaşındaki kız çocuğu yaşadıklarını okul müdürüne anlattı. Müdürün güvenlik güçlerine haber vermesiyle de savcılık ve sosyal hizmetler birimleri devreye girdi.

Savcılık talimatıyla 14 yaşındaki kız ile iki kız kardeşi anne-babalarından uzaklaştırılarak koruma altına alındı. Anne-baba hakkında da kızlarına kötü muamelede bulundukları iddiasıyla soruşturma açıldı.

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın haberine göre; Bangladeşli çiftin 3 kızlarına psikolojik şiddet uyguladıkları; başlarını kapatmakla zorlayıp, kızların evden yalnız başlarına çıkmalarına ve erkek yaşıtlarıyla görüşmelerine izin vermedikleri belirtiliyor.

Muhafazakar gazete 'İslam'ın şiddeti' manşeti attı

İtalya'da büyük tartışma yaratan haber muhafazakar Il Giornale gazetesinde "İslam'ın şiddeti" şeklinde yer buldu. 

Bologna Belediye Başkanı Virginio Merola da Müslüman ailenin kızlarına "kabul edilemeyecek bir ebeveyn otoriterliği" uyguladığını söyledi ve "İtalya'ya gelenler bizim yasalarımıza ve anayasamıza uymak zorunda" dedi.

Öte yandan Bologna kentindeki Müslüman cemaatin koordinatörlerinden Yassine Lafram, ailenin davranışının dini açıdan doğru olmadığını, İslam'da zorlamanın yer almadığını söyledi.

Lafram, "İslam geleneğinde her türlü zorlama, yapılan eylemi geçersiz kılar. İslam'ın şartlarının bireyin özgür iradesiyle yerine getirilmesi gerekir. Burada söz konusu olan din değil, bu vaka yanlış bir kültürel kodlamadan kaynaklanıyor" dedi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr