EURO 2016 E Grubu ikinci hafta maçında İtalya, 88. dakikada Eder'in attığı golle İsveç'i 1-0 mağlup etti.

EURO 2016'ya Belçika zaferiyle başlayan İtalya, ilk maçında İrlanda Cumhuriyeti ile yenişemeyen İsveç'le Stadium de Toulouse'da karşı karşıya geldi.

Oldukça kontrollü başlayan mücadelede taraflar rakip savunmayı geçmekte oldukça zorlanırken özellikle İtalya'nın savunmadaki etkinliği İsveç'i zorladı. İlk yarının sonunda taraflar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

Mücadelenin ikinci yarısı da ilk yarıda olduğu gibi kontrollü oyunla başladı. İki takım da önceliği savunmaya vererek zaman zaman rakip kalede etkin olmaya çalıştı. Hem İtalya hem de İsveç zaman zaman gol fırsatları yakalasa da skor tabelasının değişmesi bir hayli gecikti.

Son bölümde oyundaki hakimiyetini artıran İtalya, 82. dakikada sol kanattan Giaccherini'nin içeri gönderdiği ortaya yükselen Paroloİ'nun kafa vuruşundan yararlanamadı ve top direğe çarparak üstten auta çıktı.

Karşılaşmada son dakikalara girilirken sol kanattan başlayan İtalya atağında Eder'e gönderilen pası golcü oyuncu güzel bir vuruşla filelere göndererek 88. dakikada takımına hayat verdi.

Bu gol aynı zamanda maçın da sonucunu belirlerken İtalya, İsveç karşısında aldığı bu galibiyetle puanını 6 yaptı ve E Grubu'ndan çıkmayı garantileyen ilk takım oldu. İsveç ise bu mağlubiyetle 1 puanda kaldı ve ümitlerini son maça taşıdı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr