İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin son dönemdeki baskı ve gerici eğitim politikalarına karşı başlattığı isyana Koç Lisesi ve Bakırköy Kartaltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de katıldı.

Koç Lisesi öğrencileri ve Bakırköy Kartaltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de bildiri yayınlayan bütün liselilerle omuz omuza olduklarını açıkladı.

Türkiye’nin köklü liselerinden İstanbul Erkek, Galatasaray, Cağaloğlu Anadolu, Bornova Anadolu, Vefa, Kadıköy Anadolu, Notre Dame de Sion ve İzmir Çiğli Fen Lisesi, Bakırköy Anadolu Lisesi, İzmir Atatürk Lisesi öğrencileri, Türkiye Gençlik Birliği’ne bağlı Türkiye Liseliler Birliği bünyesindeki 365 farklı okul ve Eskişehir’deki üç lise peş peşe bildiri yayınlamıştı.

Koç Lisesi öğrencileri bildilerinde, “Gün olur, devran döner! Ve biz, kardeşlerimizle omuz omuza çağdaş ve özgür eğitim yolunda güneşin sofrası kuruluncaya dek kendi aydınlığımızı birer meşale olarak yaratmayı görev biliriz” dedi.

Bildirinin tamamı şöyle:

Bakırköy Kartaltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bakırköy Kartaltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ise şu bildiriyi yayımladı.

Diktatörlüğe alışmıyoruz, bizler de direnişi örgütlüyoruz! Okullara yerleşen AKP yandaşları anti-demokratik uygulamalarla öğrencileri baskı altına alıyor. Kadın öğrencilere tacizler, yasaklanan etkinlikler, hiçbir resmiyeti olmamasına rağmen sınavlardan alınan ücretler öğrencileri yavaş yavaş gericiliğin karanlık dünyasına sürüklüyor.

Tüm bu anti-demokratik uygulamalara karşı çıkanlar ise anti-demokratik bir biçimde sindirilmeye çalışılıyor. Okullarımızda yandaş ve gerici idareciler istemiyorsak, ileride bizden sonra yetişecek olan neslin gerici ve tek-tipçi olmasını istemiyorsak, demokratik ve nitelikli eğitim veren okullar istiyorsak; AKP'nin ve yandaş idarecilerin tüm sesimizi kısma zihniyetine karşı mücadelemizi sürdürmeliyiz. Liselerdeki direniş ateşini örgütlenerek büyütmeliyiz.

Sırtını AKP'ye ve yandaşlara dönen tüm liseleri selamlıyoruz.

 

Beşiktaş Fen Bilimleri Temel Lisesi

Beşiktaş Fen Bilimleri Temel Lisesi, “İstanbul Erkek Lisesi ile başlayan ve şimdi Türkiye’nin döt bir yanına yayılmış olan başkaldırının yanındayız. Laik, modern, çağdaş, ilerici bir eğitim için; okullardaki cinsiyetçi politikalardan kurtulmak için; baskı düzenini yıkmak için bir aradayız! Gelecek bizimdir, gelecek biziz!” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr