Sol Haber portalında yer alan habere göre, Avrupa’da artan saldırıların ardından Isviçre’de bireysel silahlanmada bir artış gözleniyor.

Haftalık Sonnntags Blick gazetesinin bildirdiğine göre 2015 yılında 30 bin den fazla İsviçreli silah edinme başvurusu yapmış. Bu rakam 2014 yılına göre %17 daha fazla.

Bireysel silahlanma isteğindeki artışa şaşırmadığını söyleyen Aşırı sağcı parti UDC (Demokratik Merkez Birliği) Valais kantonu ikinci başkanı ve milletvekili Jérôme Desmeules, "Maalesef insanlar, devletin kendi güvenliklerini sağlayacaklarından artık emin değiller" şeklinde  demeç verdi.

İsviçre'de silah edinme serbestken silah taşıma ruhsatı sadece polis ve diğer güvenlik görevlilerine veriliyor. Bu durumun mecliste halen tartışma konusu olduğunu söyleyen sağcı milletvekili Desmeules, "Yasanın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini, gerekli önlemler alınır ve gerekli eğitim verilirse sorumluluk sahibi silahlı bir isviçrelinin trajediden uzak kalmayı başarabileceğine inandığını" kaydedtti.

Münih ve Nice kentlerindeki terör saldırılarına değinen Desmeules, "Eğer Fransız polisi daha güçlü silahlarla donatılmış olsaydı bu kadar ölüm olmadan teröristi durdurabilir veya Münih’te terör saldırısının yaşandığı anda orada, silahlı, sorumluluk bilincine sahip bir Alman yurttaş olsaydı teröristi etkisiz hale getirebilirdi" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr