İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Barbaros Leylani, Stockholm’de yaptığı  konuşmaya yönelik tepkilerin ardından istifa etti.

Başkent Stockholm’da bir basın toplantısı düzenleyen İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Kaplan’ın istifa mektubunu sunduğunu ve kendisinin de Kaplan’ın istifasını kabul ettiğini açıkladı.

Konut Bakanı Mehmet Kaplan İsveç televizyon kanalı SVT’nin geçen hafta yayınladığı haberlerde kamuoyunda radikal islamcı olarak tanınan Milli Görüş Teşkilatı mensupları ile bir çok kez görüştüğü, bunun yanısıra Türk Bozkurtlar Örgütü yöneticileri ile de iftar yemeği yediği ortaya çıkmıştı.

Sosyal Demeokrat Parti ve Yeşiller Partisi koalisyon hükümetinin Yeşiller Partili Konut Bakanı Mehmet Kaplan’ın bir başka skandala daha imza attığı bugün İsveç televizyon kanalı SVT’nin haberine konu olmuştu.

Konut Bakanı Mehmet Kaplan’ın 2009 yılında bir seminerde ‘‘İsrailliler bugün Filistinlilere 1930 yılları Almanya’sında yahudilere davranıldığı gibi muamele ediyorlar’’ diye konuşarak İsraillileri 1930 yıllarındaki Nazilerle karşılaştırdığı ortaya çıkmıştı.

NE OLMUŞTU?

Kaplan ilk olarak ‘Ermeni köpeklerine ölüm’ diyen Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Barbaros Leylani ile yemek yediği sırada çekilen fotoğrafları ile tepki çekmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr