Roger Akelius kurucusu olduğu Akelius Vakfı aracılığı ile yaptığı bağış hakkında konuşurken ‘‘Avrupa ülkelerinin sığınmacılara yardım konusunda egoist isteksizliği karşısında çok kızgınım’’ dedi.

Gayri menkul piyasasında büyük bir servet edinen Roger Akelius daha önce de 2014 yılında İsrail’in Gaza’ya saldırısında mağdur olan Filistinli çocuklar için de yaklaşık 10 milyon Avro yardımda bulunmuştu.

Akelius bunun yanı sıra Haiti depreminden ve Filipinler’deki tayfundan sonra da Çocuk Köyleri Örgütü’ne milyonlarca Avro bağışta bulunmuştu.

İsveç Svenska Dagbladet gazetesine konuşan Roger Akelius ‘‘Yahudilere (Nazi döneminde) yeterli yardımda bulunamadığımız için utanıyorduk. Ama şimdi o günkünden çok daha kötüyüz. Uzun zamandır sığınmacı tartışmalarını izliyorum. Avrupa’daki hiper egoist tartışmaları duydukça kızgınlığım artıyor. Boğulmakta olan insanların önüne tel örgüler çekmek dehşet verici bir şey’’ dedi.

Resmi kurumlar dışında bir sivil toplum kuruluşu olan Çocuk Köyleri Örgütü 1949 yılında Avusturyalı Herman Gmeiner tarafından kurulmuş, daha sonra diğer başka ülkelerde de kurulmasının ardından SOS-Kinderdorf International adı altında bir çatı örgütünde biraraya gelmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr