Bayram tatilini memleketlerinde  ya da farklı şehirlerde geçirmek için yola çıkan vatandaşlar, TEM Otoyolu Çamlıca gişeler mevkii Ankara istikametinde trafik oluşmasına neden oldu.

Yola çıkmak için sahur vaktini tercih eden tatilciler nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

ŞEHİR İÇİ BOMBOŞ

İstanbul’da kent trafiği ise deyim yerindeyse bomboş. İBB trafik haritasına göre; kent genelinde trafik yoğunluğu yok.

TEM ve D-100 KARAYOLU'NDA TRAFİK KİLİT

Şeker Bayramı tatili için yollara çıkanlar, TEM ve D-100 Karayolu'nun Kocaeli kesiminde trafiğin kilitlenmesine neden oldu. Sürücüler araçlarıyla 30- 40 kilometre hızla, dur kalk yaparak ilerlemek zorunda kaldı. Osmangazi Köprüsü'nden aksama olmadan sürücüler yollarına devam ederken, köprü çıkışında 40 kilometrelik otoyolda araç kuyruğu oluştu.

Sabah saatlerinden itibaren TEM yolunun Ankara yönünde araç yoğunluğu başladı. 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ilk gününde yollara çıkanlar TEM'in Kirazyalı ile Gültepe mevkiindeki tünel kesiminde 30-40 kilometre hızla ilerleyebildi. Gültepe ve Korutepe tünelleri ile viyadüklerde ulaşımın 2 şeride düşmesi nedeniyle yolda tıkanma olurken, tünelin geçilmesiyle birlikte araçlar hızlarını artırabildi.

20 KM'de ADIM ADIM...

Yaklaşık 20 kilometrelik kesimde adım adım, dur kalk yaparak araçlarıyla ilerleyen sürücüler sıcak havada bunaldı. TEM'deki yoğunluk D-100 Karayolu'na da yansıdı. TEM'de trafiğe takılmak istemeyenler Körfez gişelerinden D-100 Karayolu'na yöneldi. Ancak, D-100 Karayolu'na yönelen araçlar ile şehir içi trafiği birleşince yolda ulaşım adım adım ilerledi.

Osmangazi Köprüsü'nde geçişinde trafik akışı normal seyretti. Köprü'den Yalova yönüne doğru akıcı yoğunlukta ilerleyen sürücüler, köprü çıkışında 40 kilometrelik otoyolda oluşan uzun araç kuyruklarına takıldı.

Köprüdeki yoğunluğa, bayram tatili süresince geçişlerin ücretsiz olmasını      fırsat bilen çevredeki yerleşim merkezlerinden bir çok kişinin gezinti amacıyla köprüden geçiş yapması neden oldu.



ANTALYA HAVALİMANI'NDA UZUN ARAÇ KUYRUĞU

İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'na saldırı sonrası Antalya Havalimanı'nda artırılan güvenlik önlemleri, havalimanı girişinde uzun araç kuyruklarına yol açtı.

Polis, Atatürk Havalimanı'na yönelik saldırı ardından kent genelinde alınan güvenlik önlemleri artırıldı. Özellikle Antalya Havalimanı girişinde yoğun arama nedeniyle havalimanı yolu üzerinde araç kuyruğu oluştu. Antalya Havalimanı nizamiye girişinde bomba uzmanı köpekler ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü desteği ile yapılan aramadadan sonra araçlar havalimanına giriş yapıyor.

Ramazan Bayramı için farklı yerlere gidecek olanların da eklenmesiyle önceki günlere oranla araç kuyruğu uzadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr