Avrupa kupalarından 1+1 yıl men edilme tehlikesiyle kar şı karşıya kalan Galatasaray Kulübü’nün 23 Şubat’ta UEFA’ya yapacağı son savunmanın ana hatlarına Cumhuriyet ulaştı. Kritik toplantı öncesinde görüştüğümüz Sarı-Kırmızılı yöneticiler, UEFA’ya şu argümanların sunulacağını aktardı:

* Yeni yönetimin zamana ihtiyacı var çünkü Finansal Fair-Play kurallarına uymak için gerekli önlemleri alıyoruz, ilerlememiz hakkında UEFA’ya sürekli bilgi veriyoruz. UEFA ile geçmişte yapılan anlaşmanın, verilen sözlerin ve hükümlerin farkındayız. UEFA’dan ek süre talep ederken ülkemizde oluşan olağanüstü koşulların düzeleceğini, ekonomide iyileşmenin yaşanacağını, kulübün varlıklarının, Galatasaray’ın mali yapısına enjekte edileceğini anlatacağız.

'VERİLEN TARİHE UYMALI'

* Zararımızı UEFA’nın istediği seviyeye çekebilmemiz için men cezası verilmemeli. UEFA’nın dikkate aldığı başa baş kriterinde Mayıs 2014’teki 70.4 milyon Avro’luk rakam, yapılan mali çalışmalarla yüzde 21oranında iyileştirilip 55.8 milyon Avro’ya indirildi. Şu anda 2015-16 sezonu için 26 milyon Avro zarardayız. UEFA bize mayıs sonuna kadar süre tanımıştı, biz de bu tarihe kadar zararımızı 10 milyon Avro’nun da altına çekeceğiz. 31 Mayıs 2014’te 598 olan çalışan sayısının kulübe maliyeti 2.5 milyon dolardı. 31 Mayıs 2015’te bu sayı 541’e düşürüldü ve maliyet 1.6 milyon dolara indi.

'MEN CEZASI VERİLİRSE GELİRİMİZ DİBE VURUR'

Finansal Fair-Play kriterlerinin sadece Galatasaray’a özgü olmadığını belirten yöneticiler, “Yakın gelecekte, UEFA organizasyonlarında hiçbir Türk kulübünün olamayacağı spekülasyonları var. UEFA’nın bizi men etmesi, Galatasaray’ın toparlanma çalışmalarına zarar verecek, UEFA gelirleri ortadan kalkacak, oyuncuların mali değerleri azalacak, garanti hasılatlar, sponsorluk ve reklam gelirlerimiz dibe vuracak” dedi.

'BU GEMİ YÜZMEK ZORUNDA'

Galatasaraylı yöneticiler, sıkıntılı bir dönemden geçmelerine karşın futbolda UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası hedeflerinin devam ettiğini belirterek, “Bu gemi yüzmek zorunda. Yerden yere vuruluyoruz, sportif olarak iyi bir dönemden geçmiyoruz ama bu takım hâlâ şampiyon apoletini omuzlarında taşıyor. Galatasaray’ın geçen sezonu 3 kupa kazanarak tamamladığını unutmayalım, son şampiyon biziz neticede. Kamuoyunda bütün değerlendirmeler sportif başarıya göre yapılıyor. Her büyük kulüp bu tür dönemlerden geçebilir. Ancak mali olarak çok önemli adımlar atılıyor” görüşünü savundu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr