CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Operasyon için seçilen 19 Mayıs tarihi, hedefi gösteren somut bir işarettir" dedi.

SÖZCÜ Gazetesi'nin İstanbul Halkalı'daki merkezini ziyaret eden ve yöneticilerle görüşen Yarkadaş, ardından operasyona yönelik tepkisini dile getirdi.

Yarkadaş şunları söyledi:

"Tarih 19 Mayıs... Türk ulusunun doğum tarihi... Türkiye'nin dört bir yanında doğum günü AKP iktidarının baskı ve engellemelerine rağmen coşkuyla kutlanıyor.

Milyonlarca insan Atatürk'e ve cumhuriyete olan bağlılığını ifade ediyor. İşte tam da böyle anlamlı bir günde CUMHURİYETİN GÖZCÜSÜ, HALKIN SÖZCÜSÜ, uyduruk bile denilemeyecek bir suçlamayla baskına uğruyor.

AKP iktidarı, 19 Mayıs ve cumhuriyetin değerlerine bir kez de @gazetesozcu üzerinden saldırıyor. SÖZCÜ'ye yönelik fasa fiso suçlamalar, iktidarın akıl sağlığını kaybettiğini göstermesi açısından somut bir kanıttır.

İktidar tam da FETÖ'nün yöntemleri ile hareket etmektedir.

FETÖ de ulusal sembollerle özdeşleşmiş günlerde Atatürkçülere operasyon çeker; saçma sapan iddialar öne sürer ve cumhuriyetçileri kirletmeye ve itibarsızlaştırmaya çalışırdı. AKP besleyip büyüttüğü FETÖ'nün yolundan gidiyor. Atatürkçüler, cumhuriyetçiler ve devrimciler; FETÖ torbasına doldurularak itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. SÖZCÜ, gazetecilik yaptığı ve halka gerçekleri cesurca duyurduğu için hedef tahtasına konuluyor.

Atatürkçü yazarları şemsiyesi altında toplayan SÖZCÜ, dünyanın her yerinde haber olacak bir gelişmeyi duyurması bahane edilerek susturulmak isteniyor. Susturulmak istenen bir gazete değil; halkın sesidir.

Dünyanın hiçbir yerinde bir gazete cumhurbaşkanının tatil yaptığı oteli yazdı diye soruşturulmaz, baskına uğramaz ve hakkında dava açılmaz!

İktidar ve emrindeki yargı, SÖZCÜ'ye ''Sizi gazetecilik yaptığınız için susturmak istiyoruz'' diyemediği için uydurma bile kabul edilemeyecek bir soruşturma dosyası açtılar.

SÖZCÜ'nün bugünkü kapağı ve operasyon için seçilen tarih operasyonun sebebini göstermektedir. SÖZCÜ, Atatürkçü ve cumhuriyetçi bir çizgide durduğu için hedeftir. Bu gayet açıktır.

İktidar, SÖZCÜ'yü susturarak, muhaliflerin sesini boğmayı ve kendisi açısından dikensiz gül bahçesi yaratmayı hedeflemektedir.

İstiyorlar ki; hiç kimse hırsızlıklarını, yolsuzluklarını ve gaddarlıklarını yazamasın... İstiyorlar ki; herkes iktidarın dediğine koşulsuz bir şekilde biat etsin. İstiyorlar ki; medya tek ses ve tek renk olsun... SÖZCÜ, bu kirli planın uygulanmasının önündeki engellerden biridir.

SÖZCÜ, kirletilen medya ortamında bir hava deliği açmış, halkın oksijen almasını sağlamıştı. Şimdi o deliği de kapatmak halkı kirli medyalarına mahkum etmek istiyorlar. Çünkü daha çok çalmak, daha çok baskı yapmak istiyorlar. Ve bunun bilinmesini istemiyorlar. İmar rantlarını, politik çöküşlerini, başarısızlıklarını gizlemeye çalışıyorlar.

Sözcü bunları yazdığı ve duyurduğu için ona kin duyuyorlar. Çünkü; @gazetesozcu maskelerini indiriyor ve gerçek yüzlerini gösteriyor. Bu yüzden kin ve öfkeyle saldırıyor gerçeğin duyulmasını engellemeye çalışıyorlar.

Ancak ne yaparlarsa yapsınlar; HALK GÖZCÜSÜZ ve SÖZCÜSÜZ kalmayacak.

Bu halkın yiğit gazetecileri halkın sözcüsü olmaya ve gerçeğin peşinde koşmaya devam edecek."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr