Karabağlar ilçesindeki bir restoranda, silahlı kişiler olduğu yönündeki ihbar doğrultusunda buraya giden polis, ruhsatsız 3 tabanca, otomobillerinde ise 1 kalaşnikof uzun namlulu silah ele geçirdiği 15 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan kişiler arasında, Suriye'de düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürdüğü iddiasıyla tanınan Alpaslan Çelik de yeraldı.

Geçen Cuma günü adliyeye sevk edilen zanlılar, savcı tarafından detaylı araştırma yapılması için Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. İki günde burada gözaltında tutulan zanlılar, daha sonra adliyeye sevk edildi.

HARP SİLAHI BULUNDURMAKTAN TUTUKLANDI

Adliyede yaklaşık 12 saat süren işlemler sonrasında, Alparslan Çelik ile birlikte 7 kişi tutuklandı. 2 kişi denetimli serbestlik yasasından yararlandırılıp salıverildi. 6 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklanan Alparslan Çelik'in savcılık ifadesinin ayrıntıları da ortayla çıktı. Poliste uçak düşürülmesiyle ilgili sorulara yanıt vermeyen Alparslan Çelik, savcının bu konudaki sorularını yanıtladı. Alparslan Çelik'in uçağın düşürülmesini olayıyla ilgili olarak, Youtube'de bulunan ve 'ateş edilmemesi' telkininde bulunduğu görüntüsü savcılığa delil olarak sunduğu öğrenildi.

Rus uçağının düşürülmesinden sonra pilotun kendisini paraşütle fırlattığını anlatan Alparslan Çelik'in, bu sırada, o yöne doğru ateş edilmeye başlandığını, kendisinin de, grubundakileri ateş etmemeleri konusunda uyardığını anlattı.

Çelik daha sonra, Rus pilotun, Suriye'de Türkmenlerin yanında savaşan başka bir gruba bağlı kişinin açtığı ateş etmesi sonucu da hayatını kaybetmiş olabileceğini, kendisinin ise, kesinlikle ateş etmediğini savundu. Ancak olaydan sonra o bölgenin komutanı olduğu için, bazı açıklamalarda bulunduğu da kaydetti.

Alparslan Çelik'in bu yöndeki ifadesi üzerine, savcılık Rus pilotun öldürülmesi olayında yeterli delil olmadığı için tutuklama istemedi. Alparslan Çelik ise, avukatının üzerinde silah bulunmadığı yönündeki açıklamasına rağmen, harp silahı taşımak suçundan tutuklandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr