İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu’nda düzenlene etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Karamehmet Yıldız, Hürriyet Gazetesi Yazarı Noyan Doğan, Allianz Sigorta Türkiye CEO’su Aylin Somersan Coqul, Allianz İnsan Kaynakları Müdürü Nurtaç Denton, Youtube Uzmanı Timur Akkurt’un yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Noyan Doğan’ın moderatörlüğündeki seminerde öğrencilerin iş hayatına yönelik sorularını yanıtlayan konuşmacılar, kariyer hikayeleri, tanışma, özgeçmiş bırakma olanağı ve uygulamalı dijital yayıncılık deneyimlerini anlattı. Allianz Sigorta Türkiye CEO’su Aylin Somersan Coqul, şöyle dedi:

"İş hayatında biraz daha ciddi takım elbiseli insanlar görüyorsunuz ama iş hayatı böyle gitmiyor. Önemli olan hayallerinizin istediği şeyi yapmak, onların pesinden koşmak, hata yapmaktan korkmamak gerekiyor. Hatayı herkes yapabilir. Herkes bir şekilde sınıfta kalabilir. Gittiğiniz hedeften yılmayın ve kendinizi devamlı geliştirin. Konfor alanından çıkmayın. Herkesin severek isteyerek motive bir şekilde çalışmasını istiyoruz. Biz bunlara değer veriyoruz."

Allianz Sigorta İnsan Kaynakları Müdürü Nurtaç Denton ise, zaman kavramına dikkat çekerek öğrencilerin her alanda kendini geliştirmesi gerektiğini söyledi. Denton, şunları anlattı:

"Örgün öğretimde kazandığınız bilgi ve beceriler hangi departmanda olursa olsun şirketlerin aradığı pozisyonlar tek başına yeterli değil. Öğrencilere mesajım bu zamanı çok iyi değerlendirin. Staj, seminer, konferanslara katılarak, ilgi duyduğunuz sertifika programlarını takip ederek kendinizi geliştirin. Şimdi her şirket en etkili, en yetkin elemanı almaya çalışıyor. Kendinize ne katabilirseniz, bu sizin için kar."

Youtube Uzmanı Timur Akkurt da, gençlerin sevdikleri işi yapmayı tercih etmesini isterken, "O yöne doğru ne yapmanız gerekiyorsa onu yapın. Sevmediğiniz bir işi yapıyorsanız, o dünyanın en zülüm verici şeyidir. İş hayatında, iş ararken de, başvuru yaparken de kendinizin değerli olduğunu bilin. Ama boş değil, donanımlı değerli olmalısınız" diye konuştu.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr