Davut Güloğlu, avukatıyla birlikte bu sabah geldiği İstanbul Adalet Sarayı'nda Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcılarından Umut Tepe'ye şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

"SILA ÜZERİNE ALDI"

İfadesinde suçlamaları kabul etmediği belirtilen Güloğlu'nun, sözlerinin doğru olduğu ancak hakaret etmediğini söyledi. Sözlerinin medyada bu şekilde duyurulduğunu söyleyen Güloğlu, "Özellikle belirtmek isterim ki, bu sözlerimi kendi üzerine aldıysa bu konuda yapabilecek bir şeyim yok" dedi.

Güloğlu'nun ifadesinde, "Yenikapı mitinginde bir gazeteci bana Sıla'nın demokrasi mitingine şov dediğini ve katılmayacağını sordu. Ben de bu açıklama ile ilgili eleştirimi yaptım. Vatanını sevip hizmet edenlerin burada olduğunu aksi düşünenlerin ise istedikleri yere gidebileceklerini söyledim. Devamında, kısa bir duraklamadan sonra 'Vatanına hizmet etmeyen... olsun gitsin" dedim. Ancak bunu vatan hainlerine karşı söyledim. O son cümleyi doğrudan şikayetçiyi kastederek söylediğim bir cümle değildir. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.

"DEFOLUP GİTSİN ANLAMINDA SÖYLEDİM"
Savcıya verdiği ifadenin ardından adliye önünde habercilere açıklama yapan Güloğlu, sözünün arkasında olduğunu belirterek, "Demokrasi nöbetinde sadece biz sanatçılar yoktu. Halkta vardı. 3 partinin lideri de oradaydı. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'nin en üst makamının başındaki sayın Cumhurbaşkanımız vardı. Ve öyle bir topluluğa sovmen denmesine karşı verdiğim tepkinin arkasındayım" dedi. Sarf ettiği sözleri Sıla'nın üzerine almasına üzüldüğünü belirten Güloğlu, "Ben zaten orada söyleyeceğimi söylüyorum. Son olarak söylediğim vatanına hizmet etmeyen '...' kelimesini de küfür olarak söylemedim. Defolsun gitsin anlamında söyledim" dedi. Güloğlu ayrıca o sözü Sıla Gençoğlu'na değil genele söylediğini ifade etti. Güloğlu, "Sıla, 'Oraya şov amaçlı giden bir kaç sanatçıya yönelik bu lafları söyledim' deseydi. Ben de katılırdım ona. Ama öyle demedi. Şimdi öyle diyor" diye konuştu.

"SILA'DAN ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ"
Güloğlu'nun avukatı Emrullah Gözcü de, söz konusu sinkaflı kelimenin Sıla'ya yönelik söylenmediğini, vatanına milletine hizmet etmeyenlere yönelik, 'defolsun gitsinler' anlamında söylendiğini ileri sürerek, "Biz de orada millet için şehitler için toplanan 15 Temmuz'u yaşayan insanlara şov diyen, şovmen diyen bu kişi hakkında şikayet hakkımızı kullanacağız" ifadelerini kullandı. Güloğlu ayrıca, basında kendisi hakkında, 'kadın dövücü' diyen bazı gazeteciler ile sosyal medya hesaplarından hakaret ve küfür edenler hakkında da şikayette bulunacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr