Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi bitti ama tartışması bitmedi. Özellikle de hakem Cüneyt Çakır’ın kritik pozisyonlarda verdiği ya da vermediği kararlar hala sosyal medyada tartışılıyor.

Peki, Çakır’ın notu ne? Kendisini bu maçta yakından gözlemleyen UEFA yetkilileri ne düşünüyor...

Cüneyt Çakır’ı UEFA Hakem Komitesi ve Türkiye Sorumlusu Jaap Uilenberg, Fenerbahçe-Beşiktaş maçını stattan izledi. Haziran ayına kadar bu görevi sürdürecek olan Hollandalı Uilenberg’in veliahtı olan Roberto Rosetti ise İstanbul’da ama televizyondan izledi. Trafiğe takıldığı için televizyondan seyretmek zorunda kalan Rosetti, maç biter bitmez Cüneyt Çakır’a tam 3 ayrı kutlama mesajı çekti.

ROSETTI: SON DERECE BAŞARILIYDI
Türkiye’deki görevine haziran ayında başlayacak olan Rosetti, Çakır’ın özellikle maçta kurduğu hakimiyete hayran kaldığını ifade etti.

Rosetti’nin, “Böylesine kritik bir maç ancak bu kadar iyi idare edilebilirdi. Çakır bir an bile kontrolü ve hakimiyeti elden bırakmadı. UEFA Hakem Komitesi, maçların mümkün olduğunca 11’e 11 tamamlanmasını istiyor. Cüneyt Çakır da bu yönden son derece başarılı bir yönetim gösterdi” ifadesini kullandığı öğrenildi.

Roberto Rosetti’nin not olarak da Cüneyt Çakır’a 8.4 puan verilmesini uygun gördüğü, ancak maçın zorluk derecesini göz önüne alarak bu notun 8.5 olması görüşünde olduğu belirtildi.


UILENBERG: TEK HATASI BECK'E SARI GÖSTERMEMESİ
UEFA’nın Türkiye’deki hakemlerden sorumlu ismi olan Jaap Uilenberg, Fenerbahçe-Beşiktaş maçını Ülker Arena’da izleyip, Cüneyt Çakır’ın performansını yerinde gördü. Çakır’ı son derece başarılı bulan Uilenberg’in, maçın en çok tartışılan pozisyonları olan Caner Erkin’in sinirli tavırlarına ve Andreas Beck-Volkan Şen, Sosa-Volkan Şen gerginliklerine yaklaşımı son derece çarpıcı idi.

Çakır’ın sadece Beck’e sarı kart göstermemekle hata yaptığını savunan Uilenberg’in, “Gerginliklere toleranslı davranması son derece doğru. Karşılaşma son derece tempolu geçti. Bunda Çakır’ın rolü büyüktü. Kendisini tebrik ediyorum, çok güzel bir maç yönetti” dediği öğrenildi. (Hürriyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr