Projenin En’leri

* En iyi özelliği: Fiyatları/Kat planları

* En kötü özelliği: Reklamları

* En çok kullanılacak: Site içi yürüyüş yolları

* En önemli özelliği: Site içi peysajı / Orman manzarası

Resim İstanbul, Ortadoğu Grup’un Sancaktepe’de geliştirdiği adıyla bile oldukça iddialı olan bir proje. Toplam 1932 üniteden oluşuyor. Projenin mimarı Mutlu Çilingiroğlu. Kat planlarını tek tek incelediğimizde hem kullanışlı hem brüt metrekare ile net metrekare arasında büyük bir fark olmaması dikkate değer.

Ortadoğu Grup, inşaat dışında da pek çok alanda faaliyet gösteren bir şirketler topluluğu. Hastaneler, alış veriş merkezleri, okullar inşa etmiş. Konut sektöründe Resim İstanbul dışında, Merkez Zekeriyaköy isimli bir projesi daha var. Projelerin isimlerinin Türkçe olması çok güzel ama firmanın bu isimlerin yarattığı iddiayı mutlaka desteklemesi lazım.

Resim İstanbul Orman, inşaat görüntülerini internet sitesi üzerinden yayımlıyor. Yaptıkları işe de, işin zamanlamasına da duyulan güvenin işareti bu. Ancak önemli bir dezavantajı da var; illüstrasyonlarda gösterilen dünya ile videodaki dünya o kadar birbirinden kopuk ki, inşaat dünyasında yakın olmayanlar için tedirginlik yaratabilir. Zira illüstrasyonlarda ortak alanlar için de projenin adının hakkını teslim eden bir peyzaj çalışması görülüyor.

Peyzaj nedense her projede en çok değişen kalemdir ve genellikle işin başında vaatedildiği gibi asla uygulanmaz. Ancak Resim İstanbul Orman gibi özellikli projelerde mutlaka uygulanması beklenir.

2016 her sektör için ama özellikle konut sektörü için matematik yılı. Pazarlama stratejileri de satış stratejileri de yatırım üzerine odaklanmak zorunda. Dolayısıyla Resim İstanbul’un yeni kampanyası dikkate değer. Peşinatlar düşük, ana ödeme teslimatta.

Bölge yakın zamanda çok daha fazla prime gebe. Ancak yine de doğru bir metrekareyi, doğru katta, doğru cephede iyi fiyata almaya çalışmak lazım.

* Müteahit firma: Ortadoğu Grup
* Proje Tipi: Daire
* Konut Sayısı: 1932
* Arsa Alanı: 81433 m2
* Konut Tipleri: 1+1, 2+1 , 3+1, 4+1
* Metrekare Alanı: 116 - 187 m2
* Teslim Tarihi: Eylül 2016Kaynak: Cumhuriyet.com.tr