İstanbul Küçükçekmece'de 5 katlı bir binaya yıldırım düştü, binada yangın çıktı.Edinilen bilgiye göre yağmurun etkili yağdığı 17.00 sıralarında Küçükçemece Kartaltepe mahallesinde bulunan 5 katlı binanın çatısına yıldırım düştü.

Tekstil firmasının kullandığı bina semti pazarının kurulduğu sokakta bulunuyordu. Çatı alev alev yanmaya başladı. Pazarda bulananlar büyük panik yaşadı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor. Edinilen ilk bilgiye göre olayda yaralanan ya da ölen yok.

TUZLA

Tuzla'da 4 katlı binanın çatısına yıldırım düştü. Olay nedeniyle, binanın elektrik tesisatı ve anten kabloları yandı. Olay, Tuzla Aydıntepe Mahallesi Coşkun Sokakta saat 17.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre akşam saatlerinde başlayan yağmur sırasında 4 katlı bir binanın çatısına yıldırım düştü. Binanın çatısından dumanlar yükseldiğini gören vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri binada inceleme yaptı.



BİNANIN ELEKTRİK TESİSATI YANDI

İncelemede, çatıya düşen yıldırım nedeniyle binanın elektrik tesisatında yanma olduğu tespit edildi. Çatıdaki bacanın üzerinde bulunan yaklaşık 50 kiloluk mermer yerinden fırlarken, dairelerdeki prizler ve elektrik hatlarında patlamalar meydana geldi.



YILDIRIM 40 KİLOLUK MERMERİ YERİNDEN SÖKTÜ

Yapımı yeni tamamlanan ve gelecek hafta insanların taşınacağı belirtilen binadan olay anında kimsenin olmaması olası bir yaralanma veya can kaybının önüne geçmiş oldu. Bina sahibi Maşallah Gürbüz, yaşanan olayla ilgili, “Binada kimse yoktu. Yıldırım düştüğünü haber verdiler. Geldiğimizde elektrik tesisatında ve anten kablolarında yanma olduğunu gördük. Yıldırım çatıdaki 40-50 kiloluk mermeri 1 metre fırlatmış. Binanın tüm katlarında hasar vardı. Küçük çaplı bir yangın da çıkmış. İtfaiye hemen gelerek müdahale etmiş. Binada kimsenin olmaması bizi sevindirdi. Çok şükür bir şey yok" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr