Önümüzdeki iki yıl Tabip Odası'nı yönetecekleri belirleyecek seçimlerde aynı zamanda Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Genel Kurulu'nda İstanbul'u temsil edecek 37 delege seçilecek.
İstanbul Tabip Odası üye sayısı nedeniyle TTB Genel Kurulu'nda en büyük delegasyonu oluşturduğu için önemli bir ağırlığa sahip. Geçtiğimiz hafta yapılan İzmir ve Antalya Tabip Odası seçimlerinde TTB'nin mevcut çizgisinden memnun olmayan hekimlerin zaferle çıkması, İstanbul seçimlerinin önemini daha da artırdı.
 
Mevcut Yönetim ve TTB Merkez Konseyi'nde Değişim Şart
 
Seçimler yaklaşırken oluşan Cumhuriyetçi Hekimler grubu, hekim desteğini giderek yitiren İstanbul Tabip Odası'nın mevcut yönetimini değiştirmek iddiasıyla programını açıkladı. Tabip Odası'ndan umudunu kesen hekimleri seferber ederek yönetime talip olan Cumhuriyetçi Hekimler grubu, hekimlerin ağırlaşan sorunlarına çare bulmak için daha etkili, hekimleri daha iyi temsil eden bir yönetim vaat ediyor. TTB Merkez Konseyi ve İstanbul Tabip Odası yönetiminin Cumhuriyet'i ve Atatürk devrimlerini hedef alan saldırılar ve ayrılıkçı eylemler konusunda tavır almadığını düşünen Cumhuriyetçi Hekimler, "ulusal birliği, yurtta ve dünyada barışı, Atatürk ilke ve devrimlerini kararlılıkla savunacaklarını" ilan ediyor.
 
Cumhuriyetçi Hekimler Listesinde kimler var?
 
Cumhuriyetçi Hekimler Grubunun Başkan adayı olarak Nöroloji uzmanlı Dr. Turgut Adatepe'nin öne çıktığı listede Dr. Aydın Angay, Dr. Cihangir Çetinel, Dr. Okan Falay, Dr. Fatma Özlen, Dr. Mehmet Ali Uzun, Dr. Osman Şadi Yenen Yönetim Kurulu aday listesini oluşturuyor. Daha önce iki dönem Oda Başkanlığı yapmış olan Prof. Dr. Orhan Arıoğul ise Denetleme Kurulu adayı olarak listede yer alıyor.
 
24 Nisan pazar günü Sultanahmet Endüstri Meslek Lisesi ile Sultanahmet Ticaret Meslek Lisesi’nde gün boyunca sürecek oy kullanma işlemi için üyelerin geçerli bir kimlik belgesine sahip olmaları yeterli. Akşam sandıklar açıldığında yalnız İstanbuldakiler değil Türkiye'nin diğer illerinde de hekimlerin kulağı İstanbul Tabip Odası seçim sonuçlarında olacak.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr