Haberde Türkiye ile AB arasında yapılan göçmen anlaşmasının üzerinden 24 saat geçmeden İstanbul yine terörle sarsıldı yazıldı. Haberde Alman Dışişleri Bakanlığı'nın verdiği bilgilere dayanarak 36 kişinin yaralandığı, yaralananlar arasında Alman olmadığı, Alman turistlerin otelde kalmaları istendiği belirtildi.

TÜRKİYE İLE YAPILAN ANLAŞMA SORULARI AÇIK BIRAKIYOR

Pazar günü piyasaya çıkan Alman 'Welt am Sonntag' gazetesi Türkiye ile yapılan anlaşma soruları açık bırakıyor manşetini kullandı. Birinci sayfadan verilen haberde Almanya şansölyesi Angela Merkel'in Türkiye ile yapılan anlaşmada verdiği destek eleştirildi. Haberde Başbakan Angela Merkel, Avrupa değerlerini hiçe sayıyor. AB Dijital Ekonomi Halk İlişkiler Komisyon Üyesi Alman CDU partisinden Günther Oettinger göçmenlerin adaletli dağılımı için AB ülkelerine çağrıda bulunacak yazıldı.

Haberde, AP Başkan Yardımcısı Alman FDP partisinden Graf Lambsdorff'in Türkiye ile AB arasında yapılan anlaşmanın küçük bir adım olmadığı; ancak anlaşmaya herkesin uyacağından şüphe duyduğunu söylediği belirtildi. Haberde, Lambsdorff'in Türkiye'nin AB sürecinde eksikleri olduğunu; özellikle basın ve halkın toplanma özgürlüğünün ayaklar altına alındığını söylediği yazıldı.

TÜRKİYE'DE BU YIL 3. CANLI BOMBA SALDIRISI, İSTANBUL SALDIRISINDA 4 ÖLÜ

Fransız gazetesi patlamayı Dernieres Nouvelles D' Alsace ise Türkiye'de bu yıl 3. canlı bomba saldırısı, İstanbul saldırısında 4 ölü manşetiyle duyurdu.

Alman 'Bayern 24' televizyon, radyo, internet haber sitesi ise saldırıda yaralananlar içinde bir Alman turist bulunduğunu duyurdu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr