Fotoğraf: Twitter

İstanbul Vezneciler'de metro istasyonu ve otobüs durağı yakınlarında çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Polis aracının geçişi sırasında gerçekleştirilen patlamanın, bomba yüklü araçla gerçekleştirilmiş olabileceği bildiriliyor. Habertürk'ten edinilen bilgiye göre, saldırıda 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

CNN Türk'ün haberine göre ise çevre hastanelerde tedavi altına alınan 15 yaralı bulunuyor.

VALİV OLAY YERİNDE

İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamanın yaşandığı Vezneciler'de incelemelerde bulunuyor. Açıklama yapıyor: Bugün saat 8:40 sıralarında yoldan geçen çevik kuvvet araçlarına bombalı araçla saldırı yapılmıştır. Bunun üzerine 7'si polis 4'ü vatandaş 11 kişi yaşamını yitird. 36 kişi yaralandı. Olay yerinde hiç bir yaralımız yok.

Edinilen bilgiye göre, olay yerinin yakınında bulunan kız öğrenci yurdu da patlamadan etkilendi. Patlama nedeniyle savrulan parçalar yurdun camlarını kırıp odalara girdi, öğrenciler büyük tehlike atlattı.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Emniyet güçleri yurttaşları patlama bölgesinden uzaklaştırıyor.


Fotoğraf: Odatv

İKİNCİ PATLAMA

Olayın ardından ikinci bir saldırının gerçekleştiği iddiaları yalanlandı. Duyulan sesin bomba ihma uzmanları tarafından yapılan kontrollü patlamadan geldiği ifade edildi.

SINAVLAR İPTAL EDİLDİ

İstanbul Vezneciler'deki Beyazıt karakol binası ve otobüs durağı arasında meydana gelen patlama nedeniyle çevredeki otobüs ve metro seferleri iptal edildi. Edinilen bilgiye göre İstanbul Üniversiyesi öğrencilerinin sınavları iptal edildi.



OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr