İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'da çalışmaları yerinde gözlemledi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, akşam saatlerinde kent genelindeki 39 ilçede helikopter destekli genel asayiş uygulaması düzenledi. "Yeditepe Huzur" adı verilen uygulamaya çeşitli şubelerde çalışan çok sayıda resmi ve sivil polis memuru katılırken, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'da çalışmaları yerinde gözlemledi.

Uygulama kapsamında, Beyoğlu'nun farklı noktalarında kontrol noktaları oluşturuldu. Kasımpaşa, Turabi Baba Caddesi üzerinde şüpheli görülen araçlar durdurularak didik didik arandı. Araçlardaki vatandaşlar ve şüpheli görülen kişilerin de üzeri aranıp, Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapıldı. Uygulama boyunca bir polis helikopteri sürekli olarak havadan denetim yaparken, bir grup polis de uzun namlulu silahlarla çevrede güvenlik tedbiri aldı.

SİGARA PAKETİ'NDE EROİN...

Kasımpaşa uygulama noktasında yapılan kontroller sırasında, şüphe üzerine durdurulan bir otomobilde sigara paketi içerisine gizlenmiş bir miktar eroin bulundu. Polis, uyuşturucu maddeye el koyarken, bir şüpheli gözaltına alındı.

EMNİYET MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN, UYGULAMALARI DENETLEDİ

Öte yandan Kasımpaşa uygulama noktasına gelen İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da, çalışmaları yerinde gözlemledi. Kontrolde görev alan polisleri yanına çağıran Çalışkan, memurlarla bir süre konuştuktan sonra bölgeden ayrıldı.

İstanbul'un tüm ilçelerini kapsayan asayiş uygulamasının gece geç saatlere kadar devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr