Öğrenciler rektör Mahmut Ak’a okulda “Neden bu kadar çok çevik kuvvet olduğunu ve dönem başında öğrenci arkadaşlarına verilen haksız uzaklaştırma cezaların neden verildiğini sormak” istediklerini belirttiler.

İletişim fakültesi öğrencisi Ali Can Polat, “Gözaltına alınan öğrenciler uygulanan şiddet dehşete düşürücüydü, kadın öğrencileri merdivenlerde saçlarından sürüklediler. Bunlar öğrenci düşman değil. Az önce fakültemizin dekanı Nilüfer Sezer yanımızdan geçerken 'Hocam kendı fakültemizde arkadaşlarımız dayak yiyip gözaltına alındı' diye konuşmaya çalıştık fakat kendisinden birçok kez ders aldığımız hocamız yüzümüze dahi bakmadı” diye konuştu. Önce özel güvenliğin sonrasında da çevik kuvvettin şiddetine maruz kalan öğrenciler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.Öğrencilerin darp edildiği anda görüntü kaydı alan arkadaşlarının kameralarına el konuldu.

Öğrenci Kolektifleri'nden açıklama

Üniversitelerde  7 Haziran'dan bu yana saldırı ve şiddet daha da artmıştır. Üniveristeler baskı altındadır. Cumhurbaşkanı kendi istediği rektör Mahmut Ak'ı atayarak bizleri baskı altına almaya çalışmaktadır. Üniveristemizdeki baskı ortamını Mahmut Ak üzerinden yapmaktadır. Bizler, öğrenciler ve akademisyenler olarak mücadele etmeye devam edeceğiz.

Ne olmuştu?

İstanbul Üniversitesi eski rektörü Yunus Söylet’in AKP’den milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesinin ardından rektörlük için yapılan seçimlerde Prof. Dr. Raşit Tükel birinci çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne rektörlük seçimlerinde birinci olan adayı değil, ikinci olan Prof. Dr. Mahmut Ak’ı atamıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr