“Oyların yüzde 60’ını aldık” diyen Erez, hekimlerin hiçbir oyuna gelmediğini ve sandık başına giderek haklarına sahip çıktığını söyledi.

Prof. Dr. Selçuk Erez, “İstanbul Hekim Dayanışma Grubu’nun görevi bizi göndermekti. Genel kurul günü içlerinden biri dedi ki ‘Sözüm meclisten dışarı ama bunların bazıları Beyoğlu’nda LGBT’lilerle yürüyorlar.’ Yönetimdeki Dr. İncilay Erdoğan bu söyleme tepki gösterdi. Hekim olarak toplumda dışlanan, ötekileştirilenlerin yanında olduğumuzu belirterek, bu tutumu kınadı” dedi. Bu söylemlere hekimlerin prim vermediğini ve sandıkta hükümete tokat gibi yanıt verdiğini söyleyen Erez, şunları söyledi:

“Bugüne kadar din tacirliği ile bizi vurmak istediler. Son olarak ise ulusalcılık şemsiyesine sığınarak karşımıza çıkmak istediler. Bizi bölücülükle bile suçladılar.

Hekimlerin istediği bunlar değil. Hekimler, kendi sorunlarıyla ilgilenenleri görmek istedi. Bugüne dek hasta ve hekim hakları konusunda çalıştık, hekimlere hukuki destek sunduk, mücadeleler ettik, etmeye de devam edeceğiz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr