İnsan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer’ın beş kıtada 230 şehri kapsayan 2016 yılı Yaşam Kalitesi Araştırması sonuçları açıklandı.

New York baz alınarak gerçekleştirilen araştırmada Avusturya’nın başkenti Viyana, 2015 yılında olduğu gibi liderliğini devam ettirdi.

İkinci sırada İsviçre’nin en büyük kenti Zürih yer alırken onu Yeni Zelanda’nın kuzey adasında yer alan Auckland izledi. 100 puana sahip referans şehir New York, sıralamada geçen yılki yerini koruyarak 44. basamakta yer aldı. Araştırmada İstanbul ise, bir önceki yılda olduğu gibi 122. sırada kendisine yer buldu.

Avrupa yükselişte

Avrupa, listenin ilk sıralarında ağırlığını hissettirdi. Almanya ve İsviçre kentleri öne çıktı. Amerika kıtasında ise Kanada ön plana çıkarken, ülkenin üçüncü büyük metropolü Vancouver beşinci sırada yer aldı.

Listede New York 44, Washington 51’inci sırada yer alırken popüler şehirlerden Paris 37, Londra 39, Milano 41, Los Angeles 49, Madrid ise 52’nci sırada kendisine yer buldu. Ortadoğu’da 75’nci sırada yer alan Dubai ile 81’inci sırada yer alan Abu Dabi bölgenin en iyi yaşam kalitesine sahip kentleri olurken, bölgenin yaşam kalitesi en düşük şehri 230’uncu ve son sıradaki Bağdat olmaya devam etti.

Yaşam kalitesi sıralaması


1 Viyana................. Avusturya
2 Zürih.......................... İsviçre
3 Auckland ......Yeni Zelanda
4 Münih..................... Almanya
5 Vancouver ............. Kanada
6 Düsseldorf.............. Almanya
7 Frankfurt .............. Almanya
8 Cenevre..................... İsviçre
9 Kopenhag ........ Danimarka
10 Sydney.............. Avustralya

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr