İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine, 19 Kasım 2014 günü Maltepe'de bulunan bir restorandaki bazı kişilerin suç delili olabilecek bazı belgeleri kaçırarak yakacakları yönünde bir ihbar geldi. Polis ekipleri, ihbar üzerine çalışma başlatarak, restorandan çıkan bir otomobilde yaptıkları aramada, 3 bin 500 kişilik isim listesi, bağış makbuzları ve para transferleri yazılı not defteri ele geçirince, soruşturmayı genişletti.

YURTDIŞINA YÜKLÜ MİKTARDA PARA TRANSFERİ...

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları fiziki ve teknik takiple, "Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddia edilen 65 şüpheliyi belirleyerek detaylı bir çalışma yaptı. Polis ekipleri, yapılan çalışmada, şüphelilerin yurtdışı bağlantılarının olduğunu ve yurtdışına yüklü miktarda para transferleri yaptığını belirledi.

MASAK RAPOR YOLLADI
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ekipleri de, konuyla ilgili yaptıkları çalışmalar ve incelemeler sonucunda bir rapor hazırlayarak Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdi. Emniyet yetkilileri, MASAK raporunda şüphelilerin 15,5 milyon doları bankalar üzerinden Mısır ve bazı Arap ülkelerine aktardığını, Bank Asya'da açılan 6 ayrı hesapta çeşitli amaçlarla toplanan yaklaşık 8 milyon 700 bin liranın aklandığını, bazı şirketler arasında 60 milyon liralık şüpheli para transferi gerçekleştirildiğini ve 2014-2015 yıllarında Bank Asya'da 4,5 milyon liralık usulsüz kredi kullandırıldığını ileri sürdü.

ÇOK SAYIDA ÇEK, FATURA VE EVRAKA EL KONULDU

Tamamlanan çalışma kapsamında, Kartal'da bulunan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izinle, 5'i kadın 65 şüpheliyi yakalamak için İstanbul, Konya ve Kırklareli'nde bulunan 7 şirket ve 1 derneğin de aralarında bulunduğu çok sayıda adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 4'ü kadın 33 şüpheli gözaltına alındı. Polis ekipleri, yaptıkları aramalarda çok sayıda fatura, çek ve çeşitli evraka el koydu.

33 ŞÜPHELİ SORGUDA

Gözaltına alınan 33 şüpheli, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Vatan Caddesi'nde bulunan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı. Listedeki 14 şüphelinin ise yurtdışında olduğu belirlendi.
Gözaltı listesindeki 18 şüphelinin de aranmasına devam ediliyor.
Şüpheliler hakkında, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak', 'Yardım Toplama Kanunu'na muhalefet', 'Bankacılık Kanunu'na muhalefet', 'Terörün Finansmanına Dair Kanun'a muhalefet', 'Nitelikli dolandırıcılık', 'Çek Kanunu'na muhalefet' ve 'Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr