Alkışlar ve sloganlarla okul kantininde buluşan öğrenciler bildiri okudu. Bildiride, artan fiyatlarla öğrenci ve velilerin zor duruma düştüğü, sadece öğrenim ücretlerine değil yemekhane ve servis ücretlerine de zam yapıldığı belirtildi. Öğrenciler, karar alınırken öğrenci taleplerinin de göz önünde bulundurulmasını istedi.

Bildiride şunlar belirtildi: “2 sene önce yani 2014-2015 döneminde Tıp Fakültesi öğrenim ücreti 42.120 TL, diğer fakültelerin ise 31.320 TL idi. 2015-2016 dönemine Tıp Fakültesi 45.900 Tl, diğer fakülteler ise 34.020 Tl oldu. Önümüzdeki sene ücretleri açıklandığında ise yine biz öğrenciler ve veliler aynı şaşkınlığı yaşadık. Şaşkınlığımızın sebebi önümüzdeki sene ücretlerinin Tıp Fakültesi 50.544 TL , diğer fakültelerin ise 37.422 TL olduğunu öğrenmemiz oldu. 2 senedir ortalama toplam 8 bin tl zam yapılmış olması biz öğrenci ve velileri zor duruma düşmüştür.
Bizler, sistemin bize dayattığı ve her sene değişen üniversiteye giris sınavları ile mücadele etmiş, gelecek kaygısı nedeniyle vakıf üniversitesi tercih etmiş öğrencileriz. Fakat bu zamlar yüzünden bir çok arkadaşımız okul değiştirme veya derslerden kalan zamanlarda çalışmak durumunda kalmış, burs arayışlarına girmiştir.

Ayrıca zam sadece öğrenim ücretlerine değil okul içerisindeki yemekhanede ve servis ücretlerine de uygulanmıstır. Bir çok üniversitede tabldot yemek fiyatları ve servis ücretleri oldukça uygunken okulumuzda bu fiyatlar normalin üzerinde olup okul yönetimi buradan da kar etme peşindedir. Bu durumlar sürerken okulun bize sonuduğu imkanlar ise gittikçe daralmakta, sınıflarımız yetersiz kalmaktadır.

Unutulmamalıdır ki bizler müşteri değil, öğrenciyiz. Buraya eğitim için geldik. Enflasyon, ekonomik durumlar gibi mazeretlerin arkasına sığınılmaması, zamlar yapılırken öğrencilerin taleplerinin önemsenmesini, bu seneki eğitim ücretini arttırmasını geri alınmasını, geçen seneki zammı göz önüne alarak bizlere seneye kadar zam yapılmamasını ve bundan sonraki kararlarda da yönetimin bizleri zor durumda bırakmamasını istiyoruz!”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr