İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu Okmeydanı'nda, "DHKP-C'ye yönelik operasyon yaptı. Çok sayıda özel harekat polisinin görev aldığı, zırhlı araç, TOMA ve helikopter destekli operasyona, itfaiye ekipleri de katıldı.

Daha önce de defalarca operasyon düzenlenen binanın bulunduğu Piyalepaşa Caddesi ve çevre sokaklarda polis, zırhlı araçlar ve TOMA'larla geniş güvenlik önlemi aldı. Çelik kapıları ve üst katlarında demir parmaklıklar olan 4 katlı binanın camlarına itfaiye aracının merdivenini kullanarak çıkan özel harekat ekipleri, içeri girdi. Operasyon sırasında polis helikopteri havadan koordinasyon sağladı.

Operasyon kapsamında binada bulunan 3'ü kadın 6 şüpheli gözaltına alındı. Binanın çelik kapılarla ayrılmış bölümlerinde aramalar yapıldı. Operasyon sırasında polis ekiplerini engellemek için çaba gösteren şüphelilerin binada bulunan çok sayıdaki örgütsel dokümanı yaktığı öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildi

Geniş güvenlik önlemleri altında Bayrampaşa Devlet Hastane'sine getirilen şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

 


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr