Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen başkanlık yarışında, bugün saat 09.00 itibariyle oy verme işlemi başladı. Toplam 92 sandığın kurulduğu merkezde, başkanlık için yarışan 5 aday oylarını kullandı. Yeniden aday olmayan Ümit Kocasakal'ın da hazır bulunduğu seçimde, avukatların oy verme işlemi akşam işlemi saat 17.00'a kadar sürecek. Daha sonra oylar toplanarak İstanbul Barosu'nun yeni başkanı açıklanacak.

5 ADAY YARIŞIYOR
Mevcut başkan Ümit Kocasakal'ın aday olmadığı başkanlık yarışında, ilk gün konuşmalar yapıldı. Başkanlık yarışına Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Mehmet Durakoğlu, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar'dan Several Ballıkaya Çelik, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu'dan Ali Rıza Kaplan, Hukukun Üstünlüğü Platformu'ndan Mehmet Sarı ve Avukat Hakları Grubu'ndan Ömer Kavilli aday oldu.

AVUKATLARDAN İSMAİL KAHRAMAN'A TEPKİ

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın oy kullanmasının ardından Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubu üyesi bir grup avukat, Kahraman'a slogan atarak tepki gösterdi. Kahraman oy kullanmasının ardından Haliç Kongre Merkezi'nden ayrılırken Hukukun Üstünlüğü Platformu üyesi avukatlar da Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubu üyesi avukatlara karşı tepki gösterdi. İki grup avukat arasında yaşanan gerginlik karşılıklı sloganlarla da uzun süre devam etti. Gruplar arasındaki gerginlik diğer avukatların araya girmesi ile son buldu.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr