İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı yazılı açıklamada, Golan  Tepeleri'nin kuzeyine Suriye tarafından roket atılmasına tepki olarak, Golan  Tepeleri'nde Suriye rejim güçlerine ait savaş toplarının vurulduğunu belirtti.

Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığı ifade  edilen açıklamada, Suriye'deki iç savaşta bölge kayması görüldüğünü kaydetti.

Açıklamada ayrıca, "İsrail ordusunun, kendi topraklarında meydana  gelen durumlardan Suriye rejimini sorumlu tuttuğu, egemenliğine zarar vermeye ve  halkının güvenliğini tehdit etmeye yönelik herhangi bir girişim karşısında  hoşgörülü olmayacağı" ifade edildi.

Golan Tepeleri'nde daha önce de Suriye'de devam eden iç savaş  nedeniyle benzer durumlar yaşanmış, İsrail de çeşitli şekillerde karşılık  vermişti.

Suriye'nin güneybatısında İsrail'in ise kuzeydoğusunda yer alan  tepelik bölge, zengin su kaynakları ile biliniyor. Bölge, 1967'de Suriye, Ürdün  ve Mısır'dan oluşan Arap İttifakı ile İsrail arasında yaşanan "Altı Gün Savaşı"  sonucunda İsrail tarafından işgal edilmişti. Golan Tepeleri, 1981'de Tel Aviv  yönetimi tarafından tek yanlı olarak ilhak edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr