Mavi Marmara krizinin uzun yıllar süren karşılıklı görüşmeler sonucunda bir anlaşmayla aşılması Türkiye'de yandaşları birbirine düşürdü.

Ak Troller ve Cemil Barlas, Mavi Marmara'nın İsrail'e gönderilmesi organizasyonunu yapan İHH İnsani Yardım Vakfı'nı eleştiren paylaşımlar yaptı. Barlas, "bariz şekilde tr'nin lehine olan gelişmeye üzülme bulaşıcı galiba.. aynı şeye bazı islamcı geçinenler de başladı.. deşifre oluyorlar bu iyi. ihh yerli mi değil mi önünüzdeki süreçte göreceğiz.. samimiyet testine iyi başlamadı.." diye yazınca ortalık karıştı.

Yandaş yazar Barlas, gelen tepkiler üzerine tweetlerine de devam etti. Barlas, "ihh'cıların da ağzı fetö'cüler kadar bozukmuş.. bunu da öğrenmiş olduk.. bakalım başka ne benzerlikleri varmış.." ifadelerini kullanırken, "peki hadi hayır kurumlarının siyaset belirleme çabasının rezaletle sonuçlandığını sanki hiç yaşamamış gibi yapalım.." diye de ekledi. Barlas şu sözleri de paylaştı:

"normal şartlarda bir sivil toplum örgütü kendi konusunda uzmandır.. bizdekilerin hepsi siyaset uzmanı.. kendi konuları hep 5nci planda.. bizim devlet de başka ülkelerdeki 'sivil' toplum örgütlerini bol bol desteklemeli, kurmalı, devşirmeli.. başka türlü rahat yok.."



"AK PARTİLİ OLAMAZSINIZ DEMEDİK ADAM OLAMAZSINIZ DEDİK"


Cemil Barlas'ın bu tweetlerine muhafazakar yazar Adem Özköse sert tepki gösterdi. Özköse, "Başta sarhoş adam olmak üzere İHH'ya hakaret eden tüm trollere: Biz size AK Partili olamazsınız demedik; adam olamazsınız dedik" ifadelerini paylaştı. Özköse'nin "sarhoş adam" olarak nitelediği isim Cemil Barlas olarak yorumlandı.

Kaynak: Odatv

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr