Türkiye’nin en büyük ofis mobilyaları fuarı olan İSMOB’a bu yıl özellikle yurtdışından ilgi oldukça yoğun. Bunu fırsat bilen yerli firmalardan özellikle merkezi İstanbul, Bursa ve İzmir büro mobilyaları tedarikçileri fuara katılım göstermişlerdir.

Günümüz ofis mobilyası sektöründe artık sağlamlık, dayanıklılık veya renk tek başına yeterli bir unsur olmamaktadır. Bunun yanında tasarım olarak ofisin dokusuna, sektörün yapısına uygun nitelikte mobilyalar tercih edilmektedir. Yerli birçok marka da bu değerlere uygun kendilerini yenilemişlerdir. İnovatif buluşlar ile günümüz teknolojilerinden faydalanıp büro mobilyalarını güzelleştirmişlerdir.
 
Ofis mobilyaları sadece tasarımsal olarak değil aynı zamanda sağlık açısından da nitelikli hale getirilmiştir. Özellikle çağımızın hastalıklarına zemin hazırlayan masa başı meslekler için daha konforlu ve iskelet sağlığımızı koruyan mobilyalar üretilmektedir. Boyun ve bel ağrılarından şikayet edenler İSMOB 2017’deki ürünleri mutlaka incelemeliler. Koltuklar oturuş pozisyonu, bel ve boyun destekleri gibi birçok ihtiyaca yönelik üretilmiştir.

İSMOB 2017’de karşılaştığımız ve gözlemlerini bizimle paylaşan İzmir Ofis Mobilyası Uslu Büro, Genel Müdürü Yusuf USLU;

Ülkemizin zor bir dönemden geçtiği bu günlerde fuarlara katılım isteklerimiz azaldı ve ticaret yapmak gitgide zorlaşmıştır. Tabi ki bu durumda birinci önceliğimiz ticaret, para veya kendi menfaatlerimiz olmayacaktır. Türkiye’nin biran önce kendi içerisinde birliğini sağlayıp eskiden olduğu gibi yine güçlü bir ülke olarak ayakta sağlam ve güven, gelecek vadeden konumuna kavuşmasını en içten diliyorum. Gerisi kendiliğinden gelecektir, ülkemizde ticari zekası yüksek birçok insan vardır ve İSMOB 2017’de de gördüğünüz gibi gerek teknoloji gerekse tasarım olarak artık ofis mobilyaları çok farklı boyutlardadır. Yurtdışındaki fuarlardaki ürünler ile kıyasladığımda malzeme ve işçilik kalitesi göze çarpmaktadır. Türkiye özellikle İzmir büro mobilyası sektöründe inovasyon temelli üretimde hızla yükselmektedir. Dilerim bu kara, puslu günleri biran önce atlatırız ve huzur içinde çocuklarımıza güzel bir ülke bırakmak için elimizden geleni yaparız.

kısaca durumu özetlemiştir.
 
İstanbul’un hemen her sektörde olduğu gibi büro mobilyası için de dev bir pazar olduğunu tahmin ediyorduk ancak İzmir de özellikle üretim konusunda hiçte azımsanmayacak bir katılım ile fuarda yerini almıştır. İzmir ofis mobilyaları için en büyük avantajlardan birisi de düşük maliyetlerdir. İstanbul’a göre daha uygun fiyatlara aynı kalitelerde ofis mobilya çözümleri bulmanız mümkündür. Özellikle internet üzerinden birçok İzmir firması bu şekilde satış gerçekleştirmektedir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr