Gökhan Gönül’ü Beşiktaş’a kaptıran Fenerbahçe, ezeli rakibine transfer çalımı atmaya çok yakın.. İsmail Köybaşı, Beşiktaş, Fenerbahçe üçgeninde dün hareketli saatlerin yaşandığı öğrenildi. Beşiktaş yönetimi, dün akşam yaptığı açıklamada sözleşmesi biten İsmail Köybaşı ile mukavele uzatmadıklarını ve yolların ayrıldığını duyurdu. Bu ayrılıkta İsmail ile garanti para konusunda uzlaşma sağlanamamasının yattığı kaydedildi. Ayrıca Beşiktaş yönetiminin Manchester City’de forma giyen Kolarov’la yaptığı görüşmelerin de etkili olduğu iddia edildi. Caner Erkin’in İnter’e gitmesinin ardından sol bek arayışı içinde olan ve bir süredir İsmail Köybaşı için nabız yoklayan Fenerbahçe’nin milli sol bek ile 3 yıllığına anlaşma sağladığı belirtildi. Transferin birkaç gün içinde resmileşmesi bekleniyor. Milli oyuncunun, düzenli forma giyme şansı bulmak için Fenerbahçe’yi seçtiği bildirildi. UEFA Finansal Fair-Play kriterleri nedeniyle transferde dikkatli adımlar atan Sarı- Lacivertliler, bonservis bedeli ödemeden İsmail’le sözleşme imzalayacak. Beşiktaş, Mario Gomez’le yeniden anlaşmaya çok yakın. Siyah - Beyazlı yönetim, Gomez’in transferi için Fiorentina ile anlaşma noktasında önemli adımlar attı. Fiorentina’nın Alman santrforun bonservis bedeli için talep ettiği 5 milyon Avro’yu 4 milyon Avro’ya kadar indiren Beşiktaş, Gomez ile önümüzdeki günlerde sözleşme imzalayabilir.

Sosa: Korktuk, ayrılıyoruz

İtalyan ekibi Milan’dan transfer teklifi alan ve Beşiktaş’ın yeni sezon hazırlıklarına katılmayıp antrenmana çıkmayan Jose Sosa, Siyah-Beyazlılardan ayrılmak istediğini açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Sosa, İstanbul’daki terör saldırılarına vurgu yaparak, “Durumumla ilgili neler olduğunu açıklamam gerek, sadece bir tanesini açıklayacağım. Transfer olmak istediğimi Beşiktaş Kulübü’ne ilettim. Buna ihtiyacım vardı. Çünkü aile içerisinde kişisel sorunlar yaşıyordum. Sorun karım İstanbul’da yaşamaktan korkuyor ve ben de kızlarım için korkuyorum. En son havaalanı saldırısı bize çok yakındı. Çünkü menajerlerim 2 saat önce oradaydılar. Ondan sonra ben ve ailem İstanbul’dan gitme kararı aldık. 2 kızım var ve onlar bizim için birer mucize, biz de onları korumak istedik. Benim önceliğim ailem. Futbol benim için aileden sonra gelir. Beşiktaş’la olan sorunum kontrat veya yeni sözleşme değil. Biz herkes için en iyi çözümü arıyoruz” dedi.

Gökhan Töre West Ham’da

Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Bilic’in çalıştırdığı İngiliz ekibi West Ham United, Gökhan Töre’yi 1 yıllığına satın alma opsiyonlu kiraladı. West Ham, Beşiktaş’a 2.5 milyon pound kiralama bedeli ödeyecek. 24 yaşındaki oyuncunun satın alma opsiyonu ise 10 milyon pound olarak belirlendi.

Mrmic kaleci antrenörü

Beşiktaş, kaleci antrenörlüğü için tanıdık bir isimle anlaştı. Siyah - Beyazlı kulüp Jose Sambade’den boşalan antrenörlüğe Hırvat çalıştırıcı Marijan Mrmic’i getirdi. 1996-98 yılları arasında 51 maçta Beşiktaş forması giyen Mrmic, sergilediği performansla siyah beyazlı taraftarların unutamadığı isimler arasına girmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr