İsmailağa Cemaati'ne yakın olduğu iddia edilen Kıyam-Der ve Fatih Medreselerine bağlı iki grup, iddiaya göre Umre için gittikleri Mekke'de kavga ettiler. Bu iki grubun, uzun süredir sosyal medya hesapları üzerinden birbirleriyle tartışma halinde oldukları öğrenildi.

Kavganın 25 Nisan akşamı, Kabe’ye 1 km uzaklıktaki otel önünde gerçekleştiği öne sürüldü.

Sözlü sataşmayla başlayan kavga büyüyünce, çok sayıda kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı olduğu iddia edilen iki grubun 25 Nisan akşamı, Kabe’ye 1 km uzaklıktaki otellerinin önünde sözlü tartışma yaşadıkları, tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenildi.

KIYAM-DER'İN AÇIKLAMASI

Kıyamder'in Facebook sayfasından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kutsal topraklarda dahi fitne ateşini körüklemekten geri durmayan Masum Bayraktar ve müntesipleri kirli hesapları uğruna kendilerinden beklendiği gibi hiç bir zaman tasvip etmediğimiz görüntüler oluşmasına sebebiyet vermişlerdir. Masum Bayraktar ve müntesiplerinin genelde camiamız, özelde derneğimiz ile ilgili yaptıkları yayın ve algı operasyonlarına itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuna arz ederiz.

FATİH MEDRESELERİNİN AÇIKLAMASI

Kavganın diğer tarafı olan Fatih Medreseleri'nden yapılan açıklamada ise "Fatih Medreseleri genel Başkanı Masum Bayraktar Hoca Efendi, Umre vazifesini ifa etmek için kalabalık bir kafile ile kutsal topraklara gitti. Her şey çok mükemmel geçiyordu. İslam ahlakından zerre nasibi olmayan sözde bir umreci bir grup, dün akşam 21:00 sularında Mekke’deki otel lobisinde Masum Bayraktar Hoca Efendiye ve kafilesine hunharca saldırdı" denildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr