Samsun Batıpark tören alanında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları, düzenlenen tören ile resmen başladı. 400’e yakın sporcunun mücadelesine sahne olacak olan şampiyonada Türkiye adına 101 sporcu yarışacak.

Masa tenisi, plaj voleybolu, tekvando, karate ve judo dalları olmak üzere toplam 5 branşta 24 Temmuz 2016 tarihine kadar gerçekleştirilecek tören öncesi kısa konuşma yapan Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a eşsiz önderliği için, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatı'na gösterdikleri tarifsiz destek için çok özel teşekkürlerimizi iletiriz. Bugün burada 2017 Samsun 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları'na bir yıl kala etkinliklerini başlatmak için buluştuk" dedi.

ICSD BAŞKANI RUKLEDEV: ÇOK ETKİLENDİM

Etkinlikten çok etkilendiğini söyleyen Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukledev, “Şu an çok etkilendim. Çok heyecanlıyım. Umuyorum ki; 2017 yılındaki İşitme Engelliler Olimpiyatları çok başarılı bir şekilde olacaktır. 5 yıl önce 2017 yılına Türkiye ev sahibi olmak istediğinde çok korkmuş ve ‘acaba başarabilecekler mi?’ diye düşünüyordum ve şu anda hiçbir korkum kalmadı" diye konuştu.

BAKAN KILIÇ: SAMSUN'DA VE TÜRKİYE'MİZDE BİR ARADA OLACAĞIZ

Olimpiyatların Samsun'da olmasından çok mutlu olduğunu ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Şua nda çok büyük bir ülkenin ve çok aziz bir milletin misafirisiniz. Yıllar sonra 2016 yılının bu akşamında Samsun’da, Türkiye’de 2017 yılında yapılacak olan programda ve 5 branştaki dünya şampiyonalarının açılışında Türkiye’de olduğunuzu hatırlayacaksınız. Tarih sayfaları aynı zamanda ne kadar bir dönüm noktasında ve tarihin içersindeki ne kadar önemli bir dönemde Türkiye’de olduğunuzu hatırlayacaksınız. Biz şu anda sizlerin burada olduğundan çok mutluyuz. 2017 yılında 23. İşitme Engelliler Olimpiyatı'nda Samsunumuzda Türkiye’mizde bir arada olacağız" şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve protokol üyeleri konuşmaların ardından olimpiyatlar için geri sayım butonuna basarak '365 Gün Kala' etkinliğini start verdiler. Açılışa ayrıca Samsun Valisi İbrahim Şahin, AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AKP Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun İl Jandarma Komutan Vekili Albay Vural Yıldırım, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda sporcu katıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr