IŞİD'in, Peşmerge tarafında attığı katyuşa mermilerinin bir kısmı, Türk askerinin bulunduğu üs bölgesine düşünce Cazgır'ın şehit olduğu duyuruldu.

İsmail Cazgır'ın şehit olmadan kısa süre önce Facebook hesabından, son günlerde popüler olan kitap kampanyasını paylaşıp, okuyamayanlara göndermek üzere kitap istediği görüldü. Bu paylaşıma hatırlatan bir devre arkadaşı, facebook hesabında, "Kitap diyor İsmailim, okuyun diyor. Tam altı saat önce. Canım devrem vuruluyor, şehit oluyor, başı dik. Okuyun diyor, cahil kalmayın, öğrenin diyor. Sonra bir cahil sürüsü tarafından katlediliyor" yazdı.

İsmail Cazgır'ın geçen 19 Ocak'ta da yine Facebook hesabından "In the end we are all alone", (Sonunda yalnızız) mesajını paylaştığı dikkat çekti.



Sur şehidinin mezarını paylaşmış

Şehit Üsteğmen İsmail Cazgır'ın, 19 Şubat'ta Diyarbakır’ın Sur İlçesi'ndeki operasyonlar sırasında PKK'lilerin bombalı saldırısı sonucu şehit olan Piyade Üsteğmen Enes Demir'in üzeri karanfillerle örtülü mezarının fotoğrafı ile altında İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitlerine adlı şiirinden bir bölümünün yer aldığı paylaşım dikkat çekti. Paylaşımda yer alan şiirin bir bölümü şöyle:

Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,

Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi...

Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.

Sana dar gelmiyecek makberi kimler kazsın?

'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr