Afganistan'ın başkenti Kabil'de Almanya Büyükelçiliği’nin hemen yanında bombalı araçla bir saldırı düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı saldırıda en az 80 kişinin hayatını kaybettiğini, 350 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Başkentin her yerinden hissedilen patlamada, Vezir Ekber Han'daki binaların çoğu ağır hasar gördü, yaklaşık 30 araç yandı.

Saldırının bir su tankerine yerleştirilen bombayla düzenlendiği kaydedildi. Afgan yetkililerinin açıklamasına göre bu saldırı Kabil'in gördüğü en büyük patlamalardan biri olarak kaydedildi.

 

Polis, patlama yerini güvenlik çemberine alırken, bölgeye giden yollar trafiğe kapatıldı.

IŞİD ÜSTLENDİ

 Rus haber ajansı Sputnik'in haberine göre, saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi. Saldırıdan kısa süre önce açıklama yapan terör örgütü Taliban ise sivilleri hedef alan saldırıyı kınayarak, saldırının Taliban tarafından düzenlendiğine yönelik iddiaları yalanladı.

 TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ TAHLİYE EDİLECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırıda Türk büyükelçilik binasının da hasar gördüğünü belirtirken, herhangi bir büyükelçilik personelinin yara almadığını belirtti. Çavuşoğlu, büyükelçilik çalışanlarının tahliye edileceğini belirtti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de gerçekleştirilen saldırının Kabil Büyükelçiliğinin bulunduğu binada hasara neden olduğu ve büyükelçilik personelinin saldırıdan zarar görmediğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı, tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; Afganistan'ın başkenti Kabil'de bugün gerçekleştirilen terör saldırısı sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı bulunduğu büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Saldırı birçok resmi kuruluş ve yabancı temsilciliğin bulunduğu bir bölgede meydana gelmiştir. Patlama Kabil Büyükelçiliğimizin binalarında da hasara neden olmuştur. Büyükelçilik personelimiz saldırıdan zarar görmemiştir. Bu menfur terör saldırısını şiddetle lanetliyor, hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifa, ölenlerin yakınlarına, Afganistan Hükümeti ve kardeş Afgan halkına başsağlığı diliyoruz. Türkiye terörizmle mücadelede dost ve kardeş Afganistan halkı ve Hükümetinin yanında yer almaya devam edecektir."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr