IŞİD, aralarında Türkçe'nin de olduğu 9 dilde yayınladığı Rumiyah adlı dergisinin bu ayki sayısında,  eski başbakanlardan Necmettin Erbakan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tağut ve kâfir ilan etti. IŞİD yakarak öldürmenin de caiz olduğuna dair fetva verdi.

'Erbakan ve Erdoğan kâfir ve tağuttur'

IŞİD, dergide Erbakan ve Erdoğan ile ilgili şu ifadelere yer verdi: "Her Müslümanın bilmesi gerekir ki; Necmettin Erbakan ve Tayyip Erdoğan kâfir ve tağutturlar. Bunlara oy ve destek verenler de bunlara ibadet eden kâfir kullarıdır. Ve bir kişi bunları ve bunlara ibadet edenleri tekfir etmeden Müslüman olamaz. Her bir Müslümanın, bunlara kin ve öfke duyması ve elinden geldiği kadar bunlara düşmanlık göstermesi gerekir. Bunlar Allah'ın hâkimiyet özelliğini kendilerinde gören ve Allah'ın kullarını kendilerine kul yapmaya çalışarak haddini aşan tağutlardır."

Dergide yakarak öldürmenin caiz olduğuna yönelik 'fetva' da yer aldı.

Dergide, yakarak öldürmekle ilgili şu ifadeler kullanıldı: "Ey tağutun askerleri! Vallahi sizler, bizim kardeşlerimizi yaktığınız gibi, bizler de sizleri yakacağız. Sizler çocuklarımızı yetim bıraktığınız gibi, bizler de sizin çocuklarınızı yetim bırakacağız. Sizler annelerimizin gözlerini yaşlı bıraktığınız gibi, bizler de sizin annelerinizin gözlerini yaşlı bırakacağız. Sizler kadınlarımızı dul bıraktığınız gibi, bizler de sizlerin kadınlarınızı dul bırakacağız. Eğer yakılmak istemiyorsanız tağutlara askerlik yapmayı bırakın. İçinde bulunduğunuz küfür ve şirkten tevbe edip bizimle savaşmaktan uzak durun. Bir kötülüğün karşılığı, onun gibi bir kötülüktür (ona denk bir cezadır). [Şura, 40] Bizler, kâfir ve mürtedleri bizimle savaştan elinizi çekin, diye defalarca kez uyardık. Onlar her seferinde bizimle savaşmak için öne atıldılar ve bizimle savaşanlara ellerinden geldiği kadar yardım ettiler." IŞİD kendilerini eleştiren yazar ve düşünürlere tehditler savurarak ise, onlar için şunları söyledi: "Televizyonlara çıkıp bizi eleştiren düşünür, yazar ve belamlara şunu söylemek isteriz ki; eğer siz de zerre kadar vicdan varsa, sizler İslam Devleti'ni eleştirip kötülemeden önce kendi ülkenizin yaptığı zulümleri anlatırsınız. İslam Devleti'nin öldürme şeklini eleştirmeden önce kendi askerlerinizin bizi öldürme şeklini eleştirirsiniz. Dilinizi, İslam Devleti'ne uzatmadan önce, tağutların ve zalimlerin bize yaptıklarına uzatırsınız."

IŞİD' kendisini eleştirenlere: "Yerleriniz bilinmekte"

IŞİD kendilerini eleştiren yazar ve düşünürlere tehditler savurarak şu sözleri söyledi: "Televizyonlara çıkıp bizi eleştiren düşünür, yazar ve belamlara şunu söylemek isteriz ki; eğer siz de zerre kadar vicdan varsa, sizler İslam Devleti'ni eleştirip kötülemeden önce kendi ülkenizin yaptığı zulümleri anlatırsınız. İslam Devleti'nin öldürme şeklini eleştirmeden önce kendi askerlerinizin bizi öldürme şeklini eleştirirsiniz. Dilinizi, İslam Devleti'ne uzatmadan önce, tağutların ve zalimlerin bize yaptıklarına uzatırsınız."

Öte yandan örgüt açık bir şekilde bu kişilerin yerlerinin bilindiğini ifade ederek şu sözlerle tehditler savurdu: "Nitekim bunlar, bu müşrik taifeyi ve mürted hükümeti, tüm ilmi gruplarında, fetva meclislerinde, medya programlarında, sohbet programlarında ve hatta şahsi hesaplarında bütün dost edinme ve destek çeşitleriyle dost edindiler ve onları desteklediler. Bu kimselerin isimleri bilinmekte, yerleri belli ve programları tanınmaktadır."

Türkiye'de cihat çağrısı yapıldı

IŞİD, halife olarak nitelendirdiği El-Bağdadi’nin sözlerini alıntılayarak cihat çağrısını şu sözlerle duyurdu:

“Cihadın farz-ı ayn olduğu durumlardan biri de; halifenin cihad çağrısı yapmasıdır. Halife, muvahhidlere seslenerek Türkiye’de cihadı başlatmaları çağrısında bulundu ve şöyle dedi: “Ey muvahhidler! Artık bugün Türkiye, eylemlerinizin çerçevesine ve cihadınızın kapsamına girmiştir. Allah’tan yardım dileyin ve oraya saldırın! Güvenliğini korkuya, rahatlığını dehşete çevirin! Sonra orayı ateşli mücadelenizin mıntıkalarına katın… Her sadık muvahhidi mürted laik Türk hükümetinin her yerdeki organlarını, emniyet teşkilatlarını, askeri birimlerini, iktisadi yerlerini, medyalarını ve hatta tüm dünyadaki beldelerde onu temsil eden elçiliklerini ve konsolosluklarını hedef almaya çağırıyoruz”

'AK Parti'ye destek verenleri bıçaklayın'

IŞİD vahşet dolu cihat açıklamasında AKP'yi ve onlara oy verenleri de hedef gösterdi. Dergideki insanlık dışı ve akıl almayacak sözlerin yer aldığı bölüm şöyle:

"İslam’a ve Müslümanlara savaş açan Erdoğan ve destekçilerini hedef alın! Ak parti hükümetini, binalarını ve üyelerini hedef alın! Ak parti il ve ilçe başkanlarını hedef alın! Gençlik kolları başkanlarını ve diğer tüm yönetici ve üyelerini hedef alın! Ak partiyi destekleyen, onları meşrulaştıran ve ona oy vermeye davet eden tüm belam âlimlerini hedef alın! Onlar, kardeşlerinizin kanlarını akıttığı gibi sizde onların kanlarını akıtın! Allah’ın hükmüyle hükmetmeyen ve kardeşlerinizi hapseden polis ve hâkimleri hedef alın! İslam Devleti’ndeki kardeşlerinizi öldürmeye gelen tağutun askerlerini kendi yurtlarında hiç beklemedikleri bir anda hedef alın! Allah’ın kanunlarından yüz çevirip kendi kanunlarını insanlara dayatan milletvekillerini hedef alın! Onları bıçaklayın, araçla ezin, boğun, yakın, binalarını başlarına yıkın, silahla kafalarını patlatın, onları zehirleyin ve elinize geçen her türlü imkânla onların kanını akıtın ve vücut parçalarını sokağa saçın!"

Kaçırılan 2 asker

Örgüt, rehin alınan 2 Türk askerinin ellerinde esir olduğunu da duyurdu.

Örgüt şöyle açıklama yaptı: "Safer ayının yirmi dokuzunda; Hilafet askerleri, ‘El-Bab' şehri batısında bulunan ‘Ed-Dana' köyü yakınlarında iki mürted Türk askerini esir aldı."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr