Siyasi haber portalında yer alan habere göre, IŞİD, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan Palmira (Tedmur) şehrini, 2015 Mayıs ayında ele geçirmiş, tarihi eserlerin birçoğunu balyozlarla parçalamıştı. Mart ayında ise Suriye ordus kenti ele geçirmeyi başarmıştı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Örgütü Başkanı Rami Abdülrahman, dün yaptığı açıklamada üç gündür Palmira’ya saldıran IŞİD'in kente giriş yaptığını ve kuzeyini işgal ettiğini söyleyerek “Şehir merkezinde yoğun çatışmalar devam ediyor” demişti.

Tedmur'da yaşayan Ömer Hamza'nın yaptığı açıklamada, IŞİD'in birkaç günden bu yana sürdürdükleri saldırıların ardından Humus'un doğusundaki tarihi kentin denetimini ikinci kez tamamen rejim güçlerinden alarak kentte mevzilendiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Bilim Eğitim ve Kültür Kuruluşu (UNESCO), IŞİD tarafından tahrip edilen Suriye’nin Humus kentindeki tarihi Palmira şehrinin büyük zarar gördüğü tespitinde bulunmuştu. BM güvenlik güçlerinin koruması altında bölgeye giden UNESCO heyeti, Palmira'daki büyük heykellerin, büstlerin, mezarların ve anıtların büyük bir kısmının yıkılıp, parçalandığını bildirmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr