Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı'nca IŞİD terör örgütü yapılanmasına yönelik 18 Haziran 2015 günü başlatılan soruşturmanın evrakı, HDP mitingine bombalı saldırı olayı ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Gönderilen evrak arasında soruşturmayı yürüten Kilis savcısının, örgütün kuryesi olduğu iddia edilen Selçuk Budak'ın yakalanması, üstünün ve evinin aranmasına ilişkin talebi de yer aldı. IŞİD ile bağlantısı tespit edilen Budak'ın yakalanması için Sulh Ceza Hakimliği'ne yazı yazan savcı, IŞİD terör örgütü adına faaliyet gösteren örgüt mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin tespiti amacıyla yapılan teknik takip çalışmalarında şüphelinin isminin belirlendiğini kaydetti.


ÜLKEMİZE YÖNELİK CİDDİ TEHLİKE ARZ EDİYOR

Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilen yazıda IŞİD ile ilgili ayrıntılı değerlendirme yapan savcı, örgütün Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bölgelerinde etkin olduğunu kaydetti. IŞİD'in eleman ihtiyacını özellikle yurt dışından gelerek, Türkiye üzerinden Suriye'ye geçen yabancı uyruklu şahıslardan sağladığını belirten savcı, örgütün Türkiye'ye yönelik ciddi bir tehlike arz etmeye başladığını vurguladı. Kadro ve faaliyetlerini artırmak için yurt dışından eleman aktarımı sağlayan örgütün, bu aktarım için kuryeler görevlendirdiğini ifade eden savcı, örgütün kuryelerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma başlatıldığını belirtti.

DİNİ KULLANARAK TABAN OLUŞTURUYOR

Gaziantep'teki yerel gruplar içinde faaliyet yürüten bazı örgüt mensuplarının IŞİD terör örgütü ile irtibatı bulunduğunu ve Suriye'deki çatışma bölgelerine eleman temin etme, lojistik destek sağlama amacıyla çalışmalar yaptığını kaydeden savcı, bu kişilerin temin edilen elemanları kuryeler aracılığı ile Suriye'deki kamplara ulaştırdığını ifade etti.

IŞİD mensuplarının yandaşları aracılığı ile din olgusunu kullanarak taban oluşturmaya çalıştığını belirten savcı, daha önceki tarihlerde Türkiye'ye yönelik silahlı ve bombalı saldırıların meydana geldiğini kaydetti. Bu örgüt mensuplarının yeniden aynı eylemlere tevessül edebileceklerini belirten savcı, bu kişilerin faaliyetlerinin deşifre edilmesi için daha önceden teknik takip kararı alındığını kaydetti.

Savcı, teknik takip çalışmalarında IŞİD terör örgütü ile irtibatlı olarak Gaziantep'teki yerel gruplar içerisinde faaliyet gösteren Selçuk Budak'ın yakalanması amacıyla arama ve el koyma kararı istedi. Savcılık talebi üzerine aynı gün Kilis Sulh Ceza Hakimliği tarafından karar verilirken, Selçuk Budak gözaltına alınarak tutuklandı.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr