Orlando'da geçtiğimiz günlerde eşcinsellerin gece kulübünde 49 kişiyi öldüren saldırgan Omar Mateen'in eşi Nur Salman'ın olayı bildiği ve eşini vazgeçirmek için çaba harcadığı ortaya çıktı.
Eşini saldırıdan önce aramış olabilir

BBC Türkçe'nin Fox News ve Reuters'tan aktardığı habere göre  ihbar yapmayan Nur Salman'ın suçlanacağı bildirildi. Savcılar Salman'ı sorgulamak ve soruşturması için büyük bir ekip topladı.

Salman'ın 49 cinayet ve 53 cinayete teşebbüsten haberi olduğu ve polise ihbar etmediği için yargılanacağı bildirildi. Fox televizyonunda verilen bir habere göre Mateen'in saldırıdan önce eşini aramış olabileceği bildirildi.

Mateen'in karısı iş birliği mi yaptı?

Senato İstihbarat Komitesi üyesi Senatör Angus King CNN'e yaptığı açıklamada "Neler olduğunu biliyomuş görünüyor. Şu anda soruşturmada ilgilenilen birisi. İşbirliği yapıyor gibi görünüyor ve bize önemli bilgiler verebilir" dedi.

ABD medyası bir haberinde saldırganın gece kulübüne keşif yapmaya gittiği sırada ve silah almaya gitttiğinde yanında eşi de vardı.
Kulübe çok gitmiş

Yetkililere göre Mateen gece kulübüne defalarca gitmiş ve eşcinsellerin kullandığı bazı uygulamaları kullanarak onlarla ilgili çok fazla bilgi edinmiş..

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr