Evli ve bir çocuk annesi Melek Nehir, işadamı M.A. ile WhatsApp'tan iletişim kurup arkadaş oldu. Sanal ortamda yazışan ikili bir süre sonra yüz yüze görüşmeye karar verdi. Melek Nehir, 2 yaşındaki çocuğunun yaş gününü kutladığını söyleyince M.A. doğum günü pastasından kendisi de yemek istediğini söyledi. Geçen yıl 3 Temmuz akşamı Varsak bölgesinde buluşan ikili önce bir restorana, ardından Kepez'deki seyir terasına gitti. İkili ardından işadamının Güneş Mahallesi'ndeki işyerine gitti.

Melek Nehir ofiste sıcak çikolata hazırlayıp birlikte içtikten sonra yanında getirdiği yaş pastayı M.A.'ya ikram etti. İlaçlı pastayı yiyen M.A. kendinden geçti.
İşadamının çantası, kasası ve işyeri önüne park edilen aracındaki paraları, tabancasını, çek ve senetlerini alan Melek Nehir, olay yerinden kaçtı. Geç saatlerde işyerine gelen oğlu tarafından baygın bulunan M.A., hastaneye götürüldü. Tedavisinin ardından polise başından geçenleri anlatıp şikayetçi olan M.A. ile bir süre sonra bağlantı kuran şüpheliler, yağmalanan senet ve çeklerin iadesi için para talep etti. Çalınan çeklerle Serik'te yüklü miktarda alışveriş yapıldığı tespit edildi. Ayrıca Mersin'de bir işyerinden çalıntı çekle alışveriş yapılmak istendiği, tabancanın da tefeci olduğu iddia edilen bir kişiye verildiği belirlendi.

Polisin değişik adreslere yaptığı eş zamanlı operasyonla, Melek Nehir ile birlikte babası Şükrü Baran, tabancayı aldığı tespit edilen Muharrem Gürsu ile Şükrü Baran'ın cezaevinden arkadaşı kulüp işletmecisi Mehmet Çiftçi ve çalıntı çeklerle alışveriş yaptığı öne sürülen Abdülhamit Güngör gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada M.A.'nın işyerinden yağmalanan silahla bazı evrak ele geçirildi. Şüphelilerden Melek Nehir ile babası Şükrü Baran tutuklandı. Diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Sanıklar hakkında Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Melek Nehir, duruşmada bu eylemi babasının tehditleriyle gerçekleştirdiğini söyledi. Şükrü Baran ise kızının yalan söylediğini iddia ederek suçlamaları kabul etmedi. Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, Şükrü Baran ile Melek Nehir'in nitelikli yağma suçundan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Her iki sanığın ayrıca 6136 sayılı silah kanununa muhalefet suçundan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep eden savcı, ayrıca Şükrü Baran'ın resmi belgede sahtecilik suçundan da 5 yıla kadar hapsini istedi. Sanıklardan Mehmet Çiftçi'nin beraatını talep eden savcı, Muharrem Gürsu'nun 6136 sayılı silah kanununa muhalefet suçundan 3 yıla kadar hapsini istedi.
Savcı sanıklardan Abdülhamit Güngör'ün nitelikli dolandırıcılık suçundan 7 yıla kadar, resmi belgede sahtecilik suçundan 5 yıla kadar hapsini istedi. Duruşma, sanık avukatlarının savunmalarını hazırlamaları için ertelendi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr