Olay, sabah saatlerinde merkez Yenişehir ilçesi Okan Merzeci Bulvarı'nda meydana geldi. Mersin'de yıllardan bu yana aile şirketi bünyesinde ulusal ve uluslararası nakliyatçılık yapan 4 çocuk babası Lokman Kazan, kendisine ait otomobili ile merkez Mezitli İlçesi'ndeki evinden kent merkezindeki işyerine gitmek üzere yola çıktı.

Kazan, Okan Merzeci Bulvarı Camspor Tesisleri Kavşağı'nda kırmızı ışıkta durdu. Bu sırada otomobilin yanına yaklaşan motosikletteki 2 kişiden biri inerek aracın sağ tarafına geçti, diğeri ise, bulunduğu yerde kalarak Kazan'ı çapraz ateşe aldı. Lokman Kazan'a tabanca ile 4 el ateş eden motosikletli ve kasklı saldırganlar, daha sonra kaçtı. İşadamı Kazan, direksiyon başında öldü. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, yol trafiğe bir süre kapatıldı.

Acı haberi alan iş adamı Lokman Kazan'ın olay yerine ulaşan yakınları sinir krizleri geçirdi. Nöbetçi Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Lokman Kazan'ın cenazesi, otopsi için Mersin Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Kaçan saldırganların tespit edilerek yakalanması için çalışmalara çaşlandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr