İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, şikayetçi-sanık İrlandalı Mohammed Fadeldabbous ile Aksaray esnafından şikayetçi-sanıklar Şenol Palan ve Şerafettin Özbek katıldı. Diğer sanık Mohammed Raie ise duruşmaya gelmedi. Kavganın tarafları aylar sonra duruşma salonunda yüz yüze geldi.

"HAYATIMI KURTARMAYA ÇALIŞIYORDUM"
Duruşmaya iki avukatla katılan İrlandalı Mohammed Fadeldabbous, "Bir anda her yerden insanlar üzerime geldi. Hayatımı kurtarmaya çalışıyordum. Şok olmuştum. Ve bunlar sadece bir su şişesi için oldu" dedi.

"YABANCI DÜŞMANI DEĞİLİZ"
Olayın başlamasına sebep olan büfenin çalışanı Şenol Palan ile seyyar satıcı Şerafettin Özbek ise İrlandalı Fadeldabbous'un arkadaşlarının alkol alamayınca büfesini basmaya gelmesi üzerine olayın kavgaya dönüştüğünü ileri sürerek "Biz yabancı düşmanı değiliz" diyerek kendilerini savundular.

İrlandalı turist onlarca esnafı böyle dövdü

İDDİANAME..
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şikayetçi-sanıkların "Neticesi sebebiyle ağırlaşmış kasten yaralama" suçundan 5'er yıldan 7'şer yıla kadar hapislerini isteniyor. İddianamede, şikayetçi-sanık Mohammed Fadeldabbous'un ise "Kasten yaralama" suçunu işlediğinden 3 aydan 9 aya kadar hapisle cezalandırılmasını isteniyor. Ancak savcı, Fadeldabbous'un meşru müdafaa içerisinde hareket ettiğini gerekçe göstererek TCK'nin 25. maddesi uyarınca eyleminden ötürü ceza verilmemesini istedi. Takdiri ise mahkemeye bıraktı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr