EURO 2016 E Grubu'nda bir üst tura çıkacak olan takımları belirleyecek olan kritik maçta İtalya ile İrlanda Cumhuriyeti kozlarını paylaştı.

İlk iki maçını kazanarak gruptan çıkmayı daha önce garantileyen İtalya, İrlanda karşısında bazı oyuncularını dinlendirirken rotasyon ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıktı. İrlanda ise klasik ilk 11'iyle sahadaki yerini aldı.

Genel olarak düşük tempoda geçen maçın neredeyse tamamında İrlanda, rakibine göre daha etkili oynayan taraf oldu. Özellikle ilk yarıda bulduğu fırsatlardan yararlanamayan İrlanda, İtalya filelerini havalandıramadı ve taraflar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise tempo ilk yarıya oranla düştü. Her iki takım da rakip kaleye gitmekte zorlanırken karşılaşmanın son bölümünde oyun yeniden hareketlendi. Önce İtalya'nın topu direkten döndü, ardından İrlanda, Hoolahan ile net bir gol fırsatından yararlanamadı.

Dakikalar 85'i gösterdiğinde ise sağ kanattan gelişen İrlanda atağında içeri açılan ortaya kafayı vuran Brady, topu filelerle buluşturarak takımını öne geçirdi.

Kalan dakikalarda savunmaya çekilen ve kalesini gole kapatan İrlanda, sahadan tek farklı galibiyetle ayrılarak puanını 4 yaptı ve İsveç'in Belçika'ya mağlup olmasıyla grubu üçüncü sırada tamamlayarak en iyi üçüncüler kategorisinden ikinci tur vizesini almış oldu.

İtalya ise 6 puanda kaldı ve grup lideri olarak ikinci tur biletini aldı.

İrlanda'nın İtalya karşısında aldığı bu galibiyet, Türkiye'nin de elenmesine neden oldu ve A Milli Takım, en iyi dört üçüncü arasında yerini koruyamayarak şampiyonaya veda etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr