AKP Eyüp Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Birim Başkanı İrem Aktaş’ın İstanbul’daki patlamanın ardından İsrailliler için, "keşke yaralanmayıp hepsi ölseydi" şeklinde tweet atması sonrası ihraç edildiği haberleri geniş yankı bulurken konuyla ilgili Avaztürk'e konuşan AKP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü, “İrem Aktaş ihraç değil istifa etti” dedi.

-AKP Eyüp Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Birim Başkanı İrem Aktaş’ın attığı tweet geniş yankı uyandırdı. İhraç edilmesine tepkiler de oldu. Neler söylersiniz?

-Bu kardeşimiz, kendi kardeşinin de orada olmasından dolayı anlık bir refleksle o tweeti atmış, biz hemen müdahale edip tweeti kaldırttık fakat bu tweet 15 dakika kalmasına rağmen İsrail ve İngiliz basını ile Kanadalı gazetecilere kadar herkes tarafından ele alınmış… Dinci, faşist AK Partili daha doğrusu AKP’li diyorlar v.s gibi… Şahsi olarak insanlar bütün fikirlerini söyleyebilir ama twitter adresinde AK Parti Eyüp Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Birim Başkanı yazması neticesinde dolayısıyla bu partimizi bağlayıcı bir yön almaya gidince biz buna izin vermedik. Kaldırttık, kendisi de hesabını kapattı. Sonrasında ise istifa etmeye karar verdi.

-Yani ihraç edilmedi?
Evet ihraç edilmedi, istifa etti.

-Özellikle sordum çünkü dediğim gibi ihraç edilmesine yönelik de tepkiler var…
te kullanılan dil bizim İsraillilere veya bir başkasına kullanacağımız bir dil değil. Biz hiçbir sivil vatandaşın ölmesini isteyemeyiz. Bu sadece İsrail’i bir koruma hareketi değil partimizin diline yakışmayan bir dil olduğu için böyle oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr